I dag er der gået en uge, siden vi forlod København, og der går præcis 14 dage, før vi atter sætter vores sammenlagt otte ben i Kastrup Lufthavn igen. Alene dén udsigt er nok til at give mig en monumental optur på – og det er ellers helt til grin, så mange andre ting, her er at have optur over.

Dagene går med at lege på stranden om formiddagen. Vi har købt en hel masse farverigt strand-legetøj, som vi og ungerne bruger til at grave huller og bygge sandslotte, og som bonus er jeg allerede meget brunere, end jeg nogensinde hidtil har været i mit liv som mor.  Midt på dagen har vi det med at tøffe tilbage til midtbyen (der er cirka 100 meter) og spise frokost. Vi har fundet et fantastisk og ret knaldet, lille sted, der laver de LÆKRESTE tacos med tun og sager, hvor vi allerede har spist et par gange, og lur mig, om vi ikke ender der igen i morgen. Derpå smutter vi hjem til hotellet og spuler sandet ud af håret på os selv og ungerne (det er særligt en udfordring med Krølle), og så sover ungerne lur i to timer, mens Jon daser i skyggen, og jeg slikker sol og instagrammer ved poolen. 😉
Efter luren hænger vi ud ved den mest lavvandede af de to pools, hvor ungerne kan bunde og har det ret grineren med at plaske rundt, og så spiser vi aftensmad til sidst. Tacos igen. Jeg er, som bekendt for mange, lidt en tøs, når det kommer til kulinariske oplevelser. Mine smagsløg stoppede simpelthen deres udvikling, da jeg var 12 år – midt i en børnefødselsdag, tror jeg. Derfor er det første gang, jeg har det, som jeg har det med Mexico. Jeg glæder mig KONSTANT til, at vi skal spise næste gang, fordi alt smager absolut vidunderligt!

Indtil videre har vi kun mødt én anden dansk familie. De bor så tilfældigvis på samme hotel som os, og moren er en skidesød pige på min alder, og de bor 100 meter fra os hjemme i København. Hun rejser med sine to halv-store børn, som mine unger (især Hugo) ser umanerligt meget op til, så dem har vi hængt ud med de seneste dage. Det er vildt hyggeligt og får mig til at føle mig meget voksen, da jeg tydeligt husker min barndoms charterrejser, hvor mine forældre mødte andre forældre, som de så sad og grinede med over ting, der gik henover hovedet på mig, nede ved poolen. Men det giver ferie-stemningen et nøk op, fordi ungerne noget af tiden er indbyrdes optaget af hinanden, og jeg kan tøsesnakke på sidelinjen.
Den her ferie er simpelthen så stort et hit. Jeg er allerede fan på Justin Bieber-måden af Mexico, og jeg har spenderet en lille formue på tæpper, tallerkner, fade og skulls allerede. Kolonihaven bliver et sandt farvemekka i år, når man tænker på de sager, jeg også har liggende fra Marrakech, hæhæ!

På fredag rejser vi til Cozumel – en lille ø, som ligger cirka 45 minutter ude i vandet. De skulle have nogle (endnu mere) kridhvide strande, så dem har vi tænkt os at tjekke ud. Efter fem dage dér kommer vi tilbage til Playa Del Carmen og bor de sidste fem dage på det hotel, vi også bor på nu. I løbet af de dage planlægger vi en endags-tur til øen Isla Mujeres, hvor der skulle herske eeendnu mere bounty-agtige tilstande. De kridhvide sandstrande stråler seriøst om kap her i området, og samtidig er her så frodigt, grønt og palme-lækkert, og overalt dufter der af ting, man har lyst til at proppe i munden!

Jeg kan kort sagt ikke rigtigt anbefale en tur til Mexico nok. Og derfor har jeg kreeret en lille liste med ti af de ting, der er allermest bomben ved vores ferie, og de kan ses her sammen med en masse flere billeder!