image1
I november sidste år skrev BØRNEfonden til mig i anledning af deres seneste kampagne, som handlede om den vanvittige uting det er, at små piger bliver gift i Mali. Med granvoksne mænd. I nogle tilfælde bliver de gravide (som resultat af den voldtægt, det jo unægteligt er, når en voksen mand vælger at have sex med et barn, selvom hun efter lokale normer er at betragte som hans retmæssige ejendom), hvorefter manden lader sig skille og altså efterlader sin 14-årige ekskone med et barn og ingen fremtid. Han kan frit fortsætte sit liv, mens hun er brændemærket for evigt. Både på sjælen og i lokalbefolkningen. Og gæt engang hvor fed en start på livet, det så i øvrigt er for det barn, hun er blevet ufrivilligt mor til?

Hvorom alting er, sagde jeg selvfølgelig stort JA, TAK! til at være med til at dele videoen, som i øvrigt er hamrende fedt, sjovt og grineren lavet – hvilket da må betragtes som relativt godt gået, når vi nu har at gøre med så gravalvorligt et emne. Se den her!

Efter kampagnens afslutning fik jeg atter en mail fra BØRNEfonden. De havde optur over, hvor mange af jer, som jeg er stolt af at kunne kalde “mine læsere”, der havde set filmen, og derfor kunne de godt tænke sig at samarbejde noget mere med mig. De foreslog en model, hvor jeg var digital ambassadør, men jeg svarede, at jeg ville være sgu være kærester, så! Ikke noget med noget på sidelinjen og mig, der sidder og venter ved telefonen på, at de har noget, der lige passer ind. Hell no – all or nothing. 😉 Jeg vil være straight up ambassadør, ligesom Per Pallesen, som jeg stadig kan huske at læse en artikel om for 10 år siden, da jeg startede med at være sponsor for et barn gennem Børnefonden. Jeg havde lige fået mit sponsorbarn, den dengang 4-årige Bignon i Benin, da jeg læste om Per Pallesens besøg i Vestafrika sammen med BØRNEfonden. Jeg synes, han var så heldig på én gang at få lov at komme som gæst til en by og kultur så anderledes og fremmed fra den vi kender, og så endda samtidig være med til at støtte op om det fine udviklingsarbejde, som BØRNEfonden i mange år har sat alle kræfter ind på. Både med børn og lokalområder. Jeg tænkte, at Per Pallesen måtte være så vanvittigt stolt, og jeg tænkte, at den mulighed fik jeg sgu nok aldrig.
Men pludselig var den der – den krattede på ruden, og jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne erklære min kærlighed og tage chancen. Hvis de havde takket nej, havde jeg selvfølgelig nappet nebengeschäften i stedet. 😉 Jeg er VILD med BØRNEfondens arbejde, så hvis de tror, jeg kan gøre nytte, gør jeg det gerne.
Men de ville til min store stolthed og forbløffelse GERNE komme sammen! Meget gerne, sagde de endda! Og et par uger efter var jeg til møde med nogle virkeligt søde og kamp-engagerede mennesker i nogle pæne kontorer, hvor de sågar bød på flødeboller fra Samba – my favorite! Det virkede som et match made in heaven. Den perfekte første date! Og vi snakkede i hvad der i erindringen føles som timevis om, hvordan vi kunne få det bedste ud af vores nye forhold og sikre os, at det vil blive givtigt og indholdsrigt for alle parter mange år ind i fremtiden. <3

Jeg er selvfølgelig meget interesseret i arbejdet med småbørn. Det er svært andet end at spejle sig, når man selv er indehaver af to. Men samtidig synes jeg, at de initiativer, der stadigt oftere tages for at uddanne de store og næsten-voksne børn, som er en del af BØRNEfondens program, er super-fede! Som sponsor betaler jeg jo til mit sponsorbarn, indtil han fylder 18 år. Og det kunne jo være genialt, hvis han inden da havde fået den støtte, rådgivning og uddannelse, der gjorde det muligt for ham selv at fortsætte den god udvikling, han er i gang med.
Noget af det, jeg godt kan lide ved BØRNEfonden er, at de tager udgangspunkt i netop BØRN. Det er her, det hele starter! Det er svært at blive en glad voksen, hvis man ikke har en god barndom, og det er svært at få et godt job, hvis man ikke har haft en skolegang. Noget andet, jeg er vild med, er deres tilgang til de mennesker, de arbejder med. Det handler for BØRNEfonden om den værdige fortælling om det værdige liv. De viser ikke billeder af børn, mens de har det dårligt – de viser værdige mennesker, og indgyder håb om en god fremtid.

Jeg har fået et citat fra BØRNEfondens administrerende direktør om vores kommende samarbejde, og det bringer jeg hermed uden blusel og i sin fulde længde. 😉

”Vi er meget stolte over at kunne byde Mette Marie Lei Lange velkommen som en del af BØRNEfondens ambassadørkorps. Mette Marie er i forvejen mangeårig sponsor for et barn i BØRNEfonden, og dette store engagement får BØRNEfonden nu også glæde af på mere synlig vis,” siger BØRNEfondens adm. direktør Bolette Christensen og fortsætter:

Mette Marie forstår både som menneske og på sin blog Twinpeaks.dk at sætte fokus på store som små emner på en klog og varm måde. Vi er taknemmelige for, at Mette Marie vil hjælpe os med at få BØRNEfondens budskaber ud til danskerne om, hvilken stor forskel man kan gøre for børn, unge og familier i nogle af verdens aller fattigste lande.”

BUM! Stolt Langemor!

Jeg er meget, meget spændt på, hvad fremtiden bringer for BØRNEfonden og mig. Jeg kender allerede til nogle af de kampagner, de har fokus på det kommende år, og jeg er på røven over deres seje og innovative tilgang til tingene. Jeg glæder mig umådeligt meget til at blive en del af et arbejde, jeg i den grad tror på og kan stå inde for, og jeg er stolt over at have fået muligheden.

Så stay endelig tuned … 😉