skaermbillede-2017-03-24-kl-12-01-24
Jeg har her til formiddag lige hygget mig med et indlæg hos Cathrine (nyslået fuldtidsblogger! HURRA!) på rockpaperdresses, hvor hun beskriver, hvordan hun godt kan savne elegante cocktailparties i Danmark. Sådan ala Gatsby med pels på skoene (ikke tæerne, uha, nej!), stola og skuldrene og gentlemen på armen. Og det kan jeg godt følge hende i på den måde, at jeg også altid ønsker mig bare en weekend i 40’erne, når jeg ser den slags film.

Men så har jeg aftner som i går aftes, og så savner jeg ikke noget.
Bevares, der var ingen pels på mine sko, omend jeg snildt kan forestille mig, at én af de mere mode-baserede bloggere da nok har Célines svinedyre fur-futter liggende hjemme i skabet. Der var heller ikke stolaer, og måske var jeg den eneste i regulær gallakjole, men jeg følte mig SÅ fin og godt tilpas. Og der var cocktails, der var gentlemen, og der var sådan en dejlig stemning!
Jeg kendte faktisk de fleste af skuespillerne fra serien, som var med til den middag, Kanal 5 havde inviteret til, hvor gæstelisten bød på cast og crew fra Gidseltagningen og så ti bloggere, fordi de alle sammen kender Jon. Den eneste skuespiller, jeg ikke havde mødt før, var Paprika Steen, som lagde ud med at sige, at hun var mor til Johannes Lassen. Jeg kvitterede med at bemærke, at det var hun satme ikke gammel nok til. Hun svarede, at det var hun sådan set, for hun er faktisk 52 år, og det måtte jeg ganske enkelt google, for det troede jeg simpelthen ikke på, som jeg stod dér overfor hende. Og den var sgu god nok! Vildt!

Efter middagen var der lagt op til, at vi bloggere kunne interviewe skuespillerne, og vi vidste i starten ikke helt, hvordan vi skulle gebærde os, for vi troede jo bare, vi skulle hænge ud. Så det gjorde vi så i stedet, hvilket var sindssygt hyggeligt. Jeg fik på ret kluntet vis præsenteret Miriam for Allan Hyde, da hun hele middagen igennem havde talt om, at hun ville anmode ham om Alexander Skarsgaards telefonnummer (man skal nok have set ‘True Blood’ for at fange den kobling). Om det bar frugt, tør jeg ikke love, men jeg håber da! 😉 Derefter drak vi flere sjusser, og jeg fik vist benovet Johannes Lassen og Dar Salim ved at vise, hvor meget man rent faktisk kan stille på lyset efterfølgende, når man har taget et billede i et mørkt kælderlokale med en iPhone.
skaermbillede-2017-03-24-kl-12-01-36
Til sidst joinede Jon selskabet, og så gik vi alle sammen over i Palads. Her var der udsmykket i foyeren, så man fik fornemmelsen af at være nede i metroen, og der var gratis sodavand og juice, men desværre ingen slik. Heldigvis havde jeg en halv Yankiebar i lommen – man er vel beredt!

Vi sad på række 18, som er ret langt bagud og med hamrende god benplads, hvilket er genialt. Desværre skete der det, netop som seriens første afsnit løb af stablen, at en pige på den anden side af gangen, kastede al sin aftensmad op på gulvet, hvorefter hun dinglende blev eskorteret ud af salen, og herefter var der lige en 18-20 mennesker, der skulle finde en anden plads at sidde, da den aftensmad vist ikke duftede helt dejligt længere.
Det kunne dog på ingen måde fjerne fokus fra, hvor skide-freaking-spændende, Gidseltagningen var fra første minut!  Det er ikke sådan én, hvor man liiiige skal igang. Jeg plejer at sige, at når jeg læser krimier, vil jeg gerne have blod på side 4. Dét er der i Gidseltagningen! Satme jo! Og Johannes spiller freeemragende i hovedrollen som den stærke, seje og lidt knudemands-agtige Phillip Nørgaard, mens Sarah Hjort er sej som hans feminine sidekick. Dar Salim er som altid genial, og Paprika Steen er bare en ret fantastisk skuespiller. Gidseltageren er der lagt en STOR røgsky omkring, og ingen ved, hvem der gemmer sig bag masken! Det får ham også til at virke endnu mere scary, og han taler i øvrigt med en accent, som er umulig at placere.
Heldigvis fik vi de første TO afsnit, og det gør man også, når serien har TV-premiere d. 2. april kl. 21 på Kanal 5. Jeg ville lidt ønske, det bare var en otte timer lang film, for jeg har altså ikke specielt meget lyst til at vente tre uger på næste afsnit. Hvis man opretter en profil på D-Play kan man hver uge få næste uges afsnit lige efter, at det foregående har kørt over skærmen! Det kan i øvrigt gøres her.