Det kan måske forekomme noget fåret sådan at cykle til Amager og sove på vandrerhjem, når det nu engang forholder sig således, at man bor i en relativt stor lejlighed i indre by. Hvad der gjorde projektet endnu mere løjerligt var det faktum, at det haglede. Hagl så store som hønseæg (sådan føltes det) jernede ud af himlen og ramte os i skallen med en kraft, der var Dommedag værdig, mens vi lagde alle kræfter i pedalerne for at komme til Amager så snapt som muligt. Så snart, vi fandt vores destination, brød solen frem. Det var nærmest mytisk. 🙂mette-marie_1
I november måned pyntede jeg et juletræ med kasse- og atter kassevis af chokolade fra Simply Chocolate. I alt var der spiselige goder for 5.000 kr., og juletræet blev efter pyntningen sat til salg til højestbydende. Det skete i samarbejde med Fashion Resales, som havde engageret mig og nogle andre til at samle penge ind til fordel for Ungdommens Røde kors. Lisbeth Østergaards træ var pyntet med højttalere fra B&O, Cecilie Ingdal fra ELLE var hooked up med Rudolph Care og så videre. Alle træ skulle sælges, og alle pengene gik til Ungdommens Røde Kors.
Jeg var naturligvis meget ivrig efter at få samlet en masse penge ind til det gode formål, så jeg skrev et indlæg her på bloggen, hvor jeg lovede, at hvis et firma købte træet, ville jeg oven i al chokoladen og de grønne grene også gerne donere et gratis sponsoreret indlæg. Og det medførte simpelthen, at jeg vandt den lille, interne konkurrence, der var mellem os juletræspyntere! Mit juletræ var nemlig – takket være Danhostel Amager – det træ, der tjente allerflest penge! Danhostel Amager købte træet, og alle deres penge gik så til Ungdommens Røde Kors. Og som om det ikke var nok, valgte de glade givere også at forære al chokoladen væk til de indlagte børn på Rigshospitalets børneafdeling. Faaaandme god stil!

Så dérfor var vi i går på Danhostel Amager. Jon, Hugo, Berta og mig. Jeg synes, at den bedste måde, jeg kunne skrive et indlæg på, var ved selv at få oplevelsen, og det sagde Malou, som ejer stedet, heldigvis ja til.
Vi hentede således ungerne i børnehaven, trodsede vejret og cyklede til Amager. Vandrerhjemmet ligget ikke langt fra Fields og metroen, så det havde også været en mulighed, men nu var vi jo alligevel sadlet op. 🙂
Vi havde fået et familierum, hvor der var redt op med børnesenge til ungerne, dobbeltseng til os, der var et lille te-køkken og et fint, stort, privat badeværelse.
image3 image4
Selve vandrehjemmet gjorde mig ganske nostalgisk. Der er nemlig lige for tiden højsæson for lejrskoler, og det betød, at vi omgav os med rigtigt mange sådan cirka 13-årige mennesker, som alle sammen havde travlt med at hænge ud med hinanden, tage selfies med mobiltelefonerne og grine af indforståede vitser. Om aftenen spiste de i spisesalen, som overordnet set er forbeholdt grupper, men hvor man kan købe billet til aftensmad (90 kr.), hvis der er noget til overs. Og det var der heldigvis, så vi fik kylling med ovnstegte kartofler og salat – ret prima med kids. Vi fik lov at spise tidligt – lige inden de slap de unge mennesker ind – så vi havde hele salen for os selv. Ungerne ville dog hellere se tegnefilm på gulvet end spise… 🙂
image2På førstesalen lige over restauranten var der et legehjørne, og som jeg skrev på Instagram i går, sagde Berta ordret “Ej, mor, det her legerum er PERFEKT til os!” Resten af rummet var indrettet med pæne sofaer og stole, Gubi-lamper og et TV.
Vi puttede ungerne i børesengene på værelset ved 19-tiden, og da jeg havde sunget de tre faste slagere, jeg altid hitter med, satte Jon og jeg os ude i det lille te-køkken og ventede på, at de faldt i søvn. Jeg tøffede ned i receptionen efter en Hoegaarden til faren og en Mars-is til mig selv, og så stablede vi dyner op ad døren, satte os til rette og gik i gang med at sumpe ‘BILLIONS’. Da ungerne var faldet i søvn, magtede vi faktisk at se videre inde i sengen, hvilket trods alt var lidt mere behageligt for numseregionen.
image1I morges blev jeg vækket af en meget kæk Hugo kl. 6.15. Han ville tilbage til legerummet med det vuns, så vi sprang ud af fjerene, og efter en god morgenmad med både rundstykker, scrambled eggs, stegte pølser, frisk frugt, yoghurt, cornflakes og Nutella (et kvalitetsstempel på ethvert morgenbord!), tilbragte vi en lille times tid i legerummet, inden vi cyklede tilbage til København og afleverede ungerne i børnehaven.

Danhostel Amager er ret perfekt til børnefamilier, som gerne vil have lidt god plads, selvom de er på storbyferie – også udendørs. Der er masser af græs og gode gåtursmuligheder lige udenfor døren. Desuden er der et stort, lækkert fælleskøkken, hvor man selv kan lave mad og spise sammen med sin familie. Værelserne er pæne og ordentlige, og der mangler ingenting, og der er hele tiden folk i receptionen, som sælger stort set alt, hvad hjertet begærer. Jeg mener, de har både Mars-is og boller i karry, så man er ligesom dækket ind. 😉

Mit hjerte er varmt for Danhostel Amager! Ikke nok med, at folk var flinke og meget velkommende, maden smagte umanerligt godt, kokken var skidesød, der var Nutella på morgenbuffetten, legerum, grønne omgivelser, pænt og rent og dejligt bløde senge. Så er de også typerne, der støtter Ungdommens Røde Kors OG forærer chokolade til børn på Riget. God stil hele vejen rundt! Det kan verden ikke få for meget af! <3