image1
Jeg er til dagligt ikke plaget af sart hud, men jeg har, som alle andre, haft perioder med hud, der klør og er irriteret. Især når årstiderne skifter, eller når jeg har været slem til at glemme at pleje min hud. Hugo skal bare overveje at bevæge sig udenfor på en solskinsdag (naturligvis badet i faktor 50) iført badeble, og så har han – til min store misundelse – straks samme farve som Enrique Iglesias. Den lille lort. 😉
Berta er helt klart den i Lange-familien, der har den sarteste hud. Hun har endnu ikke prøvet at blive solskoldet, men mens vi var i Mexico, havde vi noget bøvl med hendes hovedbund. Hendes krøllede garn transformerer sig jo til de mest charmerende proptrækker-krøller a la Shirley Temple i tropiske vejrforhold, og jeg havde desværre glemt den veganske Maria Nila-leave-in-balsam, jeg normalt bruger til hendes hår derhjemme. Derfor gik jeg i supermarkedet og købte noget, jeg troede var lignende, i deres børne-bade-afdeling.
Hvad jeg ikke tænkte over var, at i mange andre lande end Danmark betyder ‘børneprodukt’ ikke nødvendigvis andet, end at der er klistret et billede af Dora The Explorer udenpå flasken. I hvert fald var den langt fra så allergivenlig som antaget, hvorfor Berta desværre fik eksem i hovedbunden. Og det kløede. Og jo mere, hun kløede i det, des flere dreadlocks fik hun, og dem endte jeg med at måtte klippe ud til sidst.

facebook-exomegaserienAtter hjemme i Danmark opsøgte vi en læge, der manede til allerstørste besindighed. Hun anbefalede blot, at jeg vendte tilbage til de parfumefri rutiner, vi har for vane, og så i øvrigt smurte Bertas arme hovedbund med noget god creme hver aften i et par dage, til det gik over. Så det gjorde vi, og helingen var ganske snap.
Vi brugte den creme, vi altid har brugt til ungerne – også inden, jeg begyndte at samarbejde med dem – nemlig A-Derma. Det er også den creme, jeg bruger til min egen krop, faktisk. Læs eventuelt mit første indlæg om A-Derma her.
Når det kommer til mig selv, er jeg ikke vanvittigt parfumeforskrækket, men jeg bruger aldrig bodylotion med parfume og ej heller deodoranter. Og når det kommer til ungerne, bruger jeg aldrig parfume og parabener.
Til ungerne bruger jeg den lidt mere fede variant af A-Dermas lotion, som hedder Exomega Balm, mens jeg til mine egne vinterben godt kan lide den lidt mere bløde version, Exomega Lotion.

Lige nu har A-Derma nogle popup-shops forskellige steder på Sjælland. Her kan man komme forbi og tale med en hudplejeekspert og hitte ud af, hvilken creme, der passer allerbedst til ens hud, behov og ønsker, og alle gæster får i øvrigt en gave med, når de går. Så jeg kan anbefale at kigge forbi Lyngby storcenter d. 5-7. maj! A-Derma er et lækkert univers, der strækker sig ud over de daglige behov, synes jeg, og hvis man har sensitiv hud, som alle jo oplever på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv, kan det være smart at rådføre sig hos en ekspert. Og nu er muligheden altså lige for.

a-derma_popupshop_240317-0152
Billedet her er fra en af A-Dermas popup-shops.

Lige her kan man foretage en hud-undersøgelse online, få viden om forskellige former for sart hud og finde mere info om A-Derma pop-up shop lokationer og tidspunkter. Så go! 🙂