fotografi-den-24-04-2017-kl-13-53
Okay, så jeg har skyllet mit hår i eddike! Satme jo! 🙂
Som nogle af jer, der følger med, vil vide – hvis I følger med i mine Instagram Stories-videoer – så brokkede jeg mig forleden morgen over, at mit hår bare altid er næsten mere ked af det end mig over at komme hjem fra ferie. Jeg har helt klart feriehår! Mit hår ser meget bedre ud alle andre steder end i Danmark, og særligt i Barcelona tog det sig ud fra sin bedste side.
Mange skrev og fortalte mig, at det jo skyldes, at der er Sørens meget kalk i vandet herhjemme – særligt i København, faktisk. Og det fik mig til at tænke på, at jeg vist nok engang har læst noget med, at man med fordel kunne skylle sit hår i eddike. Jeg googlede det, og ganske rigtigt dukkede der et par resultater op. Ikke noget med store, banebrydende interviews eller rapportager om ground breaking beauty-forskning. Blot et par skønhedsbloggere, der bedyrede, at det kunne man altså godt, hvis man ville. Så det besluttede jeg mig for at gøre.

fotografi-den-24-04-2017-kl-13-53-3
I morges hældte jeg således 1 deciliter lagereddike (den billige, man også bruger til at afkalke elkogeren) og 1 deciliter almindeligt vand i en stor Margrethe-skål. Så gik jeg i bad og vaskede håret som normalt og brugte balsam bagefter. I always do. Til sidst slukkede jeg for vandet og tog skålen med ind i brusekabinen. Her dyppede jeg så hele ægget ned i skålen – eller, altså, alt håret. Og så plaskede jeg det rundt så godt, jeg nu kunne.
Da det var godt skyllet igennem, gjorde jeg mit bedste for at fordele resten af eddikeblandingen i hovedbunden. Og her vil jeg altså lige nævne som en god tommelfingerregel, at det er vigtigere, at skidtet ikke kommer i øjnene, end at det bliver gjort helt vildt grundigt. 😉
Da det sidste var fordelt i hovedbunden, masserede jeg det godt rundt og lod det trække, mens jeg vaskede mit ansigt, og hvad jeg nu ellers kunne finde på. Til sidst vendte jeg atter bunden i vejret og skyllede grundigt med koldt vand.

Da jeg var færdig med badet, smurte jeg, som vanligt, Maria Nila leave-in-conditioner i håret, inden jeg føntørrede det. Og måske er det det, der er grunden til, at det altså ikke lugter af eddike. Måske en liiiille bitte smule, men i sandhed ikke noget, man hæfter sig ved.
Mit hår føles lettere og friskere efter eddike-behandlingen! Jeg ville ikke sige, at det er en gigantisk revolution, og guderne skal vide, at det også er en del mindre sexy, end når man får en Olaplex-behandling hos Gun-Britt, men det virkede altså. Og jeg kommer nok til at gøre det til en semi-fast ting, tænker jeg. Ligesom med elkedelen må det da være meget fedt for håret sådan at blive afkalket engang imellem.

På de her billeder har mit hår altså været ude i snuskende regnvejr hele TO gange – det så meget bedre ud i morges! Tjek selv på Insta Stories, hvis det er. 😉 Min blazer er i øvrigt fra DAY Birger et Mikkelsen, og min T-shirt er fra Ganni her. (Reklamelink)