Jeg sidder pt i et IC3-tog med kurs mod København. Jeg har tilbragt formiddagen i Odense, hvor jeg har medvirket i programmet ‘Sådanmark’, hvor jeg sammen med værten Henriette Honoré blev bedt om at forholde mig til nogle små regionale nyhedsindslag fra hele landet. Som afrunding på programmet viste hun et indslag med en nordjysk kvie, som i sidste uge blev mor til trillinge-kalve. Hvorefter hun vendte blikket til mig og sagde “Ja, og du har jo så TVILLINGER!” Fantastisk overgang! ?

Det var hyggeligt, grineren og ret varmt i studiet, og jeg kæmpede for at skjule et kæmpe-mæssigt stort, blåt mærke på min overarm, som får det til at se ud som om, at Jon måske er lidt mere hårdhændet, end godt er. Sandheden om mærket er, at jeg i weekenden jog hånden ind under vasken oppe i koloen for at stoppe den lekage, jeg opdagede, og slog mig på skraldespanden. Klodset OG en dårlig VVS’er. For det løber sgu stadig, vandet.

Efter interviewet smuttede jeg tilbage til banegården, hvor jeg benyttede mig af, at de McDonalds-salater, jeg testede i sidste uge, i dag har premiere og altså kan købes i hele Danmark. På McDonalds, altså. Der er udkommet to salater – en med kylling og sennepsdressing og en med kylling og humus, og det er den sidste, der er min favorit. Meget ulig sædvane kan jeg lide alt, der er i! Sådan er det ellers aldrig med mig og salater… Der er udover humus og kylling i (en lille smule) sursødsovs også grønkål, rødkål, sorte bønner og edamamebønner. Det hele er lagt i fine lag, så salaten visuelt tapper ind i den tendens, der hersker, om at tingene skal være adskilt. Jeg nævner i flæng: Matcha-bowls, acai-bowls og alle mulige andre bowls. Det ser superpænt og appetitligt ud, men når man roder det hele godt sammen, smager det endnu bedre!

Da jeg var til prævesmagning i sidste uge, talte jeg lidt med folkene fra McDonalds om deres salat-fortid. De færreste af os husker nok med nævneværdig entusiasme de cæcar-salater, de på et tidspunkt solgte. De mættede ikke, der var ret meget sukker i, og de var kedelige. Sorry, men det var de.

I denne omgang har man vendt (salat-)bøtten på hovedet og fundet inspiration en helt masse steder. Færdige salater er et stort hit i dagens Danmark, og McDonalds har således fået tyve kvinder til at eksperimentere i en evighed i et køkken – med assistance fra nogle ernæringseksperter, McD havde hyret til formålet. Til sidst kom der disse to darlings ud af det! Salaterne er ment til at skulle være sunde, lækre og skulle mætte. Det er ikke meningen, at de skal være sådan vanvittigt kalorielette. Så havde man nok ikke involveret humus i projektet. Men gudskelov for det! Undersøgelser har i øvrigt vist, at mange familier godt kan lide at gå på Mac’en engang imellem, men at moren tit modsætter sig, fordi hun ikke gider burgers og fritter. Og nu er der således et alternativ til hende. Fiffigt! 🙂

Jeg kommer til at bruge muligheden til de dage, hvor jeg ikke har fået købt ind til frokost i Tinnitus, eller når det skal gå hurtigt. Den her salat koster 45 kr., hvilket er et godt stykke under sine artsfæller på markedet, og jeg synes (hånden på hjertet) den smager bedre end dem, jeg ellers har smagt.

Nåh, men nu vil jeg spise resten af min salat og sende Jon endnu en SMS, hvor jeg argumenterer for, at vi skal tage ned i børnehaven, hente ungerne og køre i kolonihaven, når jeg kommer hjem. Vejret er såååå lækkert, og jeg har en ubændig lyst til at male vores badeværelse derude! Det blev besluttet det første år, malingen købte vi sidste år, så détte år burde være året, hvor det badeværelse rent faktisk blev malet! ?

Med ønsket om en fantastisk solskinsdag! Om den så forløber med eksamenslæsning, Se & Hør-læseri, shopping eller anlægningen af køkkenhave.

Hvad har I brugt jeres onsdag på?