Hver gang, jeg er hjemme hos De Gamle, overtaler jeg dem til at tage ungerne med på legepladsen og ved samme lejlighed overdrage mig nøglerne til bilen. Og så kører jeg til Sydals!

Min far og min Elke bor nemlig midt i Sønderborg, hvor min familie flyttede til i 1999, da jeg gik i 3. g. Men jeg er altså vokset op på Galgebjerg, som er en lille vej med i alt seks matrikler, omringet af en masse marker og med udsigt til Lillebælt. Hvis man står på tæer. På førstesalen. Og jeg boede i det hus, der ligger bag den kraftige bevoksning på billedet herover. (Jeg kunne ikke snige mig til et ordentlig foto uden at blive opdaget…) 

Fra jeg var lige så gammel, som Krapylerne er nu, til mit attende leveår, slog jeg mine folder på dette guddommelige, gudsforladte sted, og jeg elsker at køre forbi og se, hvor fint, de “nye” ejere behandler stedet. Jeg tøffer også tit en tur til Lysabild, som er den lille by, hvor jeg gik i folkeskole (ikke at det nødvendigvis er forbundet med lutter sjove erindringer, men sådan har mange af os det nok med folkeskoletiden). 

Jeg synes, det er så røvtrist at se, hvordan både grillbaren, bageren og den lokale købmand er lukket for efterhånden mange år siden, fordi alle efterhånden tager ind til Sønderborg eller Hørup for at handle i de store butikker. Men til gengæld bed jeg denne gang mærke i, mens jeg trillede forbi med TopGunn for fuld udblæsningen inde i min fars Saab, at Lysabild Skole og fritidstilbud fyrer den meget mere max af, end de gjorde, da jeg var en splejset pre-teen med adgang til en klub i en gammel barak og et uløseligt crush på Søren fra klassen.

I dag har vi i øvrigt været på loppemarked i Sønderborg, hvor jeg for en yderst beskeden sum ragede to medium-store poser LEGO Dublo, fem børnebøger, en børne-campingklapstol med 70’er-motiv, en campingvogn fuld af soldater, fem nye bøger og en stor kasse med plastikværktøj til mig formedelst 170 kr. Og om en time kommer Jon til byen! 

Så alle er glade, solen er lige begyndt at skinne, og jeg kan atter engang virkeligt godt forstå, hvorfor mange vælger at flytte tilbage til deres hjemegn, når de har formeret sig. Als er seriøst awesome! ❤️