Da vi netop havde købt koloen, viste jeg en række meget brune, orange og grønne billeder af herlighederne. Sådan så den ud, da vi overtog den i 2015, og sådan havde den i øvrigt set ud siden 1976.
Der er sket en del siden – men vi er ikke i mål. Ærligt talt havde vi ambitioner om at være noget lidt længere på nuværende tidspunkt. Faktisk var vi så selvsikre tidligere på året, at vi har inviteret 20 venner til grillhygge næste lørdag, men de må altså leve med, at ikke alt er done endnu. Øllerne er kolde, så det går nok!
Men fordi, jeg har vist før-billeder og selvfølgelig planlægger efter-billeder, betyder det jo ikke, at man ikke lige kan byde ind med nogle under-billeder, så de kommer altså her. 🙂

Kolonihavehuset har takket være min svigerfar gennemgået en rivende udvikling indenfor. Alle vægge og gulve er ordnede og malede. Vi har valgt de enkle og uøkonomiske løsninger, da vi ikke synes, det giver mening at shine tingene alt for meget op. Det ér jo en kolonihave. Vi er også ret glade for genbrugsløsninger. Det går på en eller anden måde godt i tråd med, at vi tager til skuret i Skovlunde for at komme væk fra storbyen, trække noget frisk luft og koble fra. OG vi kører derud på vores elcykler og ikke i et benzinslugende dollargrin. 😉
image12
image14 image15
Det, jeg er gladest for indtil videre, er sovegemakkerne, hvilket jo også er det vigtigste, da vi er ude de fleste lyse timer i døgnet. Det er egentlig ét rum med en lille halvvæg imellem, hvor Jon og jeg sover på den ene side og ungerne den anden. Jeg elsker, at vi kan have vinduer åbne uden at frygte, at de falder ud. Det har de vist begge prøvet, og de er altid landet blødt i skovjordbærplanterne nedenfor.
Vores dobbeltseng inde i byen er dyrere og finere end den i koloen, men alligevel sover jeg altid bedre derude. Jeg synes, vi har den hyggeligste, lille hule derinde, og når man ruller gardinerne op, er der grønt-grønt-grønt! <3
Ungerne har én kasse med legetøj, så det er let at rydde op! #win
image11 image17
Vi har lige købt en ny sofa til stuen, og selvom den ikke ser ud af det helt store, er det en skidegod investering allerede. Man sidder betydeligt bedre i den end i den lille, som nu er rykket ud i havestuen, og så kan den foldes ud til en dobbeltseng. Det gør vi tit om aftenen, når ungerne sover, og så ligger vi dér og stener film. Og så KAN en eventuel farmor eller lignende jo også nappe en overnatning en dag, hvis det skulle være.
Vi vil rigtigt gerne have sat en havedør ind i stuen, og vi havde også lavet en aftale med en håndværker, men han brændte os af i sidste uge, den røv. Så hvis nogen kender nogen, må man endelig gerne sige til.
Desuden skal stuen lige klatmales enkelte steder, og så skal der sættes nye billeder op og måske lidt flere møbler. Eller i hvert fald en boghylde. Hvor den her i øvrigt gerne må stå og komme med urban gardening-tips. Og så ellers bare en masse krimier. Og måske et stearinlys. I behørig afstand, selvfølgelig.
image2 image3 image10
I køkkenet er der endnu ikke sket det store, men jeg har et voldsomt projekt i tankerne, der involverer små fliser overalt på væggene og ned på bordpladen! Hvis den da kan bære det…? Og selvklæbende folie på skabsdørene. Det kræver bare min svigermors ekspertise, og hun er ude og vandre caminoen i disse uger, så jeg venter med relativ tålmod. 🙂
image5
image4 image1
Badeværelset er som nævnt blevet malet. Men det, der ligner (meget grimme) fliser under spejlet, er faktisk LINOLIUM. Og det sidder bedre fast end hundelort på skosåler, så jeg har i første omgang opgivet at hale det af. Når vi engang (måske) skal skifte håndvasken ud (det vil Jon enormt gerne), så bliver det et projekt. Min svigerfar er særligt god til badeværelser og har faktisk nævnt, at han gerne vil fikse rummet helt op, så jeg går og håber, at han mener det. 🙂
På hylderne har jeg valgt også at være god, gedigen og basic. I koloen bruger hele familien Apotekets beige-serie, der meget i snor med vores frilufts-spelt-tema er fri for kemikalier, parabener, parfume og alt sådan noget. Jeg begyndte at bruge Apotekets shampoo og balsam, dengang jeg var gravid med Krapylerne, og det var ved den lejlighed, at jeg lærte, at shampoo ikke nødvendigvis behøver at være dyrt for at være godt. Jeg er også rigtigt glad for Apotekets bodylotion, der er god og fedtet uden at fedte. Sådan som jeg arbejder med maling og ukrudt i et væk, når vi er derude, er det godt at have noget god creme. I øvrigt vasker vi jo op I HÅNDEN, mind you, men den duer heldigvis også til nallerne.
Til hverdag spæner jeg jo tit rundt i København i fuld krigsmaling, smurt ind i dyre mærkevare-cremer og parfumer og iklædt relativt fancy kluns. Derfor kan jeg godt lide kontrasten i, at jeg i koloen altid har blødt, løstsiddende tøj på, klipklapper, ingen makeup og bruger produkter uden for mange dikkedarer, som alligevel duer og holder det, de lover.
Vi har også Apotekets solcreme stående i skabet (den, jeg fotograferede meget malerisk på kanten af et badekar i New York her), og mit håb er selvsagt, at alle dutterne er tomme, når sommeren er omme. Ungerne er glade for solcremen, i øvrigt. Sidste år havde vi én, som irriterede dem kraftigt, når de kom til at gnide sig i ansigtet, så det kom ind i øjnene, og det sker ikke med Apotekets, vil jeg lige nævne.
image6 image7
Havestuen, som vi har omdøbt ‘Orangeriet’, fordi det er så ekstremt upræcist, er stadig pænt kedelig. Meeen vi har fået den malet både første og anden gang, så nu skal det projekt bare nå sit mål, og så skal der lægges et trægulv fra IKEA.

Terrasserne, som skulle lægges udenfor både for og bag, er faktisk blevet færdige i sidste uge! Jeg venter bare liiige med at vise billeder derfra, til møblerne, som vi købte på udsalg i ILVA, forhåbentlig også når os i næste uge.
ÅH, det bliver så fint! Jeg eeeelsker min lille perle af gammelt træ og masonit, og jo mere knofedt, vi putter i hytten, jo mere bliver den vores! <3 Jeg glæder mig til at vise jer flere fremskridt så snart, det er muligt!

Indlægget er sponsoreret af Apotekets.