beb9fc7456f821e1d8742eb35f942865
Jon er ikke den store believer i Mors Dag. Jo, overfor sin egen mor! Til hende sender han troligt blomster hvert år, og i år fik hun sågar en massage hos Ni’Mat også!
Han mener dog ikke, at det er hans opgave at forkæle mig på Mors Dag, da jeg jo (heldigvis) ikke er hans mor, men Krapylernes. Jeg har forsøgt mig med, at han jo er ungernes værge og derfør bør være ansvarlig for det, de endnu ikke selv kan varetage, men det har endnu ikke helt haft effekt.
Derfor må jeg jo hellere danne en solid præcedens med Fars Dag, har jeg tænkt. Jeg tog forskud på glæderne i onsdags og overraskede ham med en massage hos vores nabo (som er en massør-klinik, forstås. Ellers ville det være underligt), mens jeg puttede ungerne, og på mandag har jeg en gave klar.

Da jeg var barn, ønskede min far sig til Fars Dag aldrig andet end “to søde døtre. Og måske et par sokker”. Og det er han nok ikke ene om, for det er netop sokkerne, BØRNEfondens seneste kampagne tager udgangspunkt i. Mange giver på vores breddegrader deres fædre sokker i gave til jul, fødselsdag og Fars Dag, for de færreste fædre mangler jo noget. I hvert fald ikke i den prisklasse, vi har det med at købe gaver i.

Men det er der jo andre fædre, der gør. BØRNEfondens arbejde går ikke udelukkende ud på at støtte børn, faktisk. De penge, man som fadder hos BØRNEfonden hver måned sender ned til sit sponsorbarn går selvfølgelig til at hjælpe barnet med at få tøj på kroppen, mad at spise og mulighed for at gå i skole, men de er også med til at styrke lokalsamfundet på hele tiden nye måder. For uden det, er hjælpen til børnene jo i længden knap så holdbar. De skal jo have et godt samfund at vokse op i.
Mange fædre i BØRNEfondens områder forsøger deres familie ved hjælp af landbrug, og det kræver selvfølgelig nogle resourcer. Så når vi på mandag hylder vores far og/eller den mand, vi har gjort til far (for det er min grund til at ville forkæle Jon den dag), så er det en god idé lige at sende en SMS med teksten ‘FARSDAG’ til 1245. Når man gør det, støtter man fædre i den anden ende af verden med midler til at kunne købe korn, de kan så på deres marker.

Det handler jo ikke om, at vi ikke gerne må forkæle alle de fædre, vi har i vores liv. Papfædre, stedfædre, fædre og baby daddys! Dét må vi gerne! Men for et lille ekstra beløb kan vi samtidig sende noget rigtigt god energi til Afrika, hvor fædrene helt garanteret sætter lige så meget pris på vores gave. Og det er egentlig en dejlig tanke, at vi kan være med til at gøre verden lidt mindre og større på samme tid, right?

Længe leve fædrene! <3