Beslutningen traf på en måde sig selv i går et sted mellem kl. 15 og 16. Jeg var kørt fra kontoret hjem til lejligheden for at hente nogle fødevarer og lidt kluns, familien kunne hoppe i, og det puttede jeg i to praktiske papirsposer fra Illum med lange hanke, så jeg kunne have en over hver skulder. I den ene hånd havde jeg ligeledes en karton-anretning indeholdende to flasker med boblevand fra Summersby, og så haltede jeg ned mod S-toget og begav mig mod Krapylernes børnehave, hvor ladcyklen, som jeg har døbt Tove, stod parkeret.

På den korte vej, jeg skulle gå fra Hovedbanen til institutionen, åbnede himlen sig, og så kastede Gud op ud over os alle sammen. Og han må have fået lidt rigeligt indenbords i forgårs, for kaskader af vand væltede ud af himlen, hvilket betød, at alt det pap, mine egendele var omgivet af, på sekunder reduceredes til det rene ingenting. Flaskerne med boblevand ramte jorden simultant og sprang i luften, og alt mit, Jons og ungernes skiftetøj fordelte sig udover jorden og sugede til sig af de mange vandpytter. Og der stod jeg i Jons alt for store regnfrakke og så langt efter venlige sjæle med ekstra plastikposer og mod på at give en hånd. Jeg fik raget tingene til mig og har nok mest af alt lignet Winona Ryder efter en regnvejrs-rapsetur, som jeg kom slæbende med tøj og ting i armene. Og her besluttede jeg, at vi nok var nødt til at aflyse vores havefest.

Jon og jeg har nemlig inviteret en masse venner + børn til hygge i Lones Lune netop i dag, og vi havde tænkt os at traktere med burgers og kolde dåseøl, mens folk sludrede i græsset, og de i alt 12-15 børn hev stauder op og sloges i trampolinen (det så meget idyllisk ud for mit indre blik!). Da vi tidligere på ugen så vejrudsigten, fik vi lejet os til et telt og nogle borde i stilauget her i foreningen, og jeg tænkte, at det nok skulle blive hyggeligt alligevel. Man kan jo sludre om præcis det samme i et telt, som man gør på græs.

Men så kom jeg i tanke om alle ungerne … Selvom det isoleret set ville blive hyggeligt for os voksne, ville vi nok ikke have tid til nydningen, når vi ville skulle dele teltet på 9×3 meter med alle børnene, som ikke ville kunne hoppe i trampolinen eller spæne rundt på grunden, fordi regnvejret enten trommede på teltdugen eller havde gjort alt vådt udenfor. Så vi har aflyst, og det er så super-mega-ærgerligt!!! Og jeg er nu brændt inde med 30 burgerboller og pølsebrød. Og ret mange flødeboller. Og dem må jeg jo ikke engang selv spise! 

Men vi har stablet alle øl og sodavand, paptallerkner og plastikbestik op inde i skuret, og næste gang solen skinner på en lørdag uden planer, starter vi telefonkæden igen. ?

I skrivende stund er vi regnet inde i koloen. Jon lægger klikgulv fra IKEA i havestuen, Krapylerne ser tegnefilm i soveværelset, og jeg sofahygger og glæder mig fuldkommen sindssygt meget til min eksotiske rejse på mandag! ???