image1
Så er vi her!! Min papsøster, Lene, og jeg! I lidt over en måned har vi glædet og glædet og glædet os til sen her tur, og jeg har hele tiden tænkt, at det var “i slutningen af juni”! Og endelig blev det rent faktisk d. 26. juni, klokken blev 4.12 om morgenen, og mit vækkeur ringede, og et kvarter efter havde jeg min trolley i den ene hånd og den anden under armen på Lene, og vi vinkede tilfredse farvel til den danske snusk-regn, da vi gik ned i metroen på Nørreport Station.

Vi landede i Lissabon kl. 8.45! For det er her, vi er. Mange af jer, der har gættet med på Instagram, har ramt helt rigtigt! Den smukke, gamle by med de mange fine elevatorer og det bakkede gader lige ud til havet. Jeg har været her en gang før med Jon, da han gav mig en tur hertil i fødselsdagsgave engang som en undskyldning for, at han havde ødelagt en lampe, jeg var ret glad for. Det var før, vi fik børn – nu er jeg holdt op med at knytte mig til ting, der kan ødelægges.Vi er på rejse med Visa. Det er simpelthen Visa, der (som beskrevet her) har bedt mig om at rejse lidt rundt i Europa og bruge mit Visa-kort, og jeg var klog nok til at klappe i næverne og skrige ‘Ja, tak!!’ Og jeg har min papsøster, Lene, med som sidekick, foto-assistent og hyggetante. Der er gode grunde til vores lille Europa-turné, som i dag byder på Lissabon i Portugal, i morgen en anden storby i Europa og i overmorgen et helt tredje sted. Blandt andet er det min opgave at teste Visas app, som hedder Visa Travel Tool (kan hentes gratis i App Store). Den har masser af tips og tricks til stort set alle steder i verden, den har en converter, så man kan holde styr på, hvor mange gryn, man futter af, og så har den en ATM-locater, så man nemt kan finde sådan en, hvis det skulle blive nødvendigt. Mange danskere, viser det sig nemlig, har det med at hæve store summer penge hjemmefra, inden de rejser ud, og det er jo langt mindre sikkert (og fikst), end når man har kortet med. Man skal bare huske, når man betaler med sit VISA, at man skal vælge ‘lokal valuta’, når man får valget – så er der også penge sparet dér.

image1-copyLene og jeg har i dag dimset rundt i Lissabon og nydt det milde vejr, drukket milkshakes, kigget på støbejern (det er der meget af), krogede gader og smukke husfacader. Her er lidt overskyet, så i stedet for at ty til stranden, besluttede vi os for at se, om Visa Travel Tool havde en idé til en alternativ turist-oplevelse. Og det havde den! Lene og jeg har nu bestilt tid til at skulle opleve The Escape Hunt Lisbon her til eftermiddag! Her vil vi blive låst inde i et rum og få én time til i fællesskab at løse forskellige gåder for at få adgang til forskellige nøgler og derved komme ud! Det havde vi aldrig fundet på egen hånd, og vi glæder os begge helt tumpet.image1I skrivende stund spiser vi bacalhau og drikker sangria på en lille sidegade, mens solen er ved at snige sig til at stikke næsen frem. Den træthed, jeg logisk set burde føle grundet de få timers søvn i nat, må have opgivet at finde mig, for jeg har ikke andet end optur på og sommerfugle i maven!

Jeg tjekker ind så tit, jeg kan, her på domænet, og ellers kan min færden (hvis man orker) følges på Instagram og InstaStory. Med ønsket om en sindsoprivende mandag – om det så skyldes gode karakterer, udsalgs-scoop, vilde rejseoplevelser eller at man har fundet et afsnit af ‘Venner’, man ikke har set endnu. ?❤️