image1
Jeg sad forleden og diskuterede børne-TV med en fellow forælder. På den ene side kan vi jo hurtigt blive enige om, at intet er, som det var, da vi var børn. Men verden er ikke, som den har været – og det har den aldrig været, som en knap så klog mand engang ret klogt formulerede for mig. I dag har vi politisk ukorrekte Onkel Reje, som ganske givet har et problem med både gibbernakker og sociale konventioner, og så har vi pigerne fra Elefantvaskeriet, som er så kælne, at det næsten minder om en scene fra lysthuset i Game Of Thrones.

Og i gamle dage havde vi Bamse fra Bamses Billedbog! Det har vi i og for sig stadig, men jeg føler alligevel, at han tilhører min generation. Jeg kender forældre, der på min tid ikke tillod mine jævnaldrene at se Bamses Billedbog, fordi Bamse promoverede forkert sprogbrug. Og ja, det gjorde han vel, men jeg lever jo alligevel stadig af at formulere mig, så han fik da i hvert fald ikke forpurret hele vores generation. Som det nok også er tilfældet med Onkel Reje og killingerne.
Men noget andet, Bamse også kan klandres for, det er at være en relativt ringe kammerat. Nuvel, hans venner er ikke de skarpeste knive i skuffen, men de får altså heller ikke lov at komme til orde. Han tryner dem, vil bestemme det hele, og alt skal faktisk helst tage udgangspunkt i ham selv.

Og det er jo så hér, at jeg synes, at Bamse minder ret meget om Carrie Bradshaw fra Sex and the City. Bevares, jeg elsker Carrie! Jeg har faktisk selv argumenteret for at VÆRE Danmarks svar på Carrie (bakket op af mine venner, deres professioner og deres hårfarver) her! Men ikke desto mindre er mange SATC-fans enige i, at Carrie er lidt af en selvfed madamme. Hun har det med at nedprioritere sine venners problemer for at få mere taletid om sine egne. Og hendes veninder har endda den høflighed at knalde nogle forskellige engang imellem og ikke bare sovse rundt i den samme mand evig og altid, sådan som Carrie lidt har for vane.

Hvis vi bliver i sammenligningen, så tænker jeg, at Bamse er Carrie. Den altoverskyggende hovedrolle, der påberåber sig opmærksomhed, og som forventer, at vennerne står op om morgenen med en evigt sprudlende interesse for, hvordan han har det.
Og Ælling er Charlotte. Sød, som dagen er lang, men måske ikke den kløgtigste i kredsen, og så har de begge to et sæt store, dybe øjne, der vækker tillid og omsorg.
Kylling må være Miranda. Han er Bamses bedste ven, og selvom han engang imellem spræller i nettet, så hopper han altid med på Bamses idéer. Og så har han ikke verdens bedste tøjstil.
Jeg måtte gå lidt i tænkeboks for at hitte ud af, hvem af castet fra Bamses Billedbog, der minder mest om sexede Samantha, men jeg endte altså med at vælge Luna. Hun har en blond page, hun er helt sin egen, hun sover forskellige steder næsten hver nat, og så er hendes jakke åben for alle. 😉