skaermbillede-2017-07-09-kl-20-53-23
Jeg kan lige så godt sige det, som det er: Jeg er freaking fan af bilferie!
Sidste år var Krapylerne næsten to-et-halvt, da vi tog afsted, og da var selve køre-delen af ferien en endnu større succes end i år. Det skyldtes nok flere ting. Både var jeg lidt mere tilbageholdende med at lade dem se tegnefilm til hverdag, end jeg er nu, så da de blev spændt fast på et bagsæde foran Gurli Gris, lappede de det i sig, til vi halede dem ud af bilen igen! På hjemturen blev vi fanget i en kø fra helvede, som bevirkede, at vi den ene dag var nødt til at køre 12 timer, fordi Jon skulle nå hjem og arbejde dage efter. Jeg var martret at dårlig samvittighed overfor mine stakkels over/under-stimulerede arvinger, men da vi klokken 21.30 parkerede bilen foran et tysk hotel og slukkede for tegnefilmen, skreg ungerne i kor “Neeej, den er ikke slut endnu!” Og her var altså tale om ét af 12 afsnit Gurli Gris, vi havde downloaded, som de havde set på repeat. Uden lyd.

I år var der lidt mere vægren ved projektet. Overall var der god stemning, da de jo nu er nået en alder, hvor de forstår afstande til en vis grad. De forstod, at der var langt til Kroatien, og at det ville tage noget tid at komme herned, og den købte de så, fordi det for Bertas vedkommende betød, at hun kunne gå i kjole over bare ben hver dag grundet varmen hernede, og for Hugos vedkommende fordi vi lovede, at campingpladsen havde pools.
Vi kørte onsdag eftermiddag og havde således tre dage og nætter til at nå vores mål. Derfor behøvede vi kun køre fire-fem timer hver dag, hvilket viste sig at passe ret godt til alles temperamenter. Og vi havde god tid til at holde lege- og is-pauser.

Jeg har tænkt mig at skrive et længere indlæg med mine tips til en succesfuld bilferie, når jeg kommer hjem. Jeg skriver noter på mobilen, mens vi er her. Indtil da vil jeg bare sige DO IT og så linke til mit indlæg fra sidste år, hvor jeg her fra selvsamme Kroatien skrev et indlæg om glæden ved (camping-)livet her og mine observationer af camping-folket her.
OG så vil jeg gøre opmærksom på en konkurrence, FDM kører (pun intended) med i øjeblikket. Jeg har nemlig et samarbejde med nemlig FDM lige nu, hvilket har vist sig som en stor fordel, når man er kør-selv-typen. Også selvom man som vi ikke ejer, men blot lejer, en bil. FDMs medlemskort giver blandt andet gode rabatter på benzin hos alle Shell-tanke, og det kan godt betale sig, når man sådan ligger og kører 1.577 kilometer både frem og tilbage. Desuden giver de rabat på sindssygt mange andre ting (se eventuelt fordelene her), som man kan bruge i hverdagen og ikke kun, når man ligger og kører på sommerferie.

FDM har lige nu et rejsegavekort på højkant på hele 30.000 kr.! Jeg siger det bare, men vi har brugt lige under 1.000 kr. på benzin på at komme herned til Kroatien, så man kan selv sagt komme langt for 30 af de helt lange bananer. For at deltage i lodtrækningen skal man blot uploade dit bedste bilferieminde på Instagram og tagge det med #FDMmeddigpåvejen! Og så skal man i konkurrence-perioden have en åben profil – ellers kan FDM ikke se billedet, og det er derfor svært at udtrække det i en lodtrækning. Vinderen udtrækkes og offentliggøres d. 17. oktober i år, så der er fin tid til at vælge sit yndlingsøjeblik. Og hvis ferien er ekstra-god, kan man jo altid uploade flere … <3