Det var næsten lige så nervepirrende som at købe hus. I huskøbs-junglen har vi, som beskrevet tidligere, allieret os med en købermægler, og når det kommer til blogsamarbejder, har jeg jo glæden af min agent, Christina Barré. Men jeg er en nysgerrig type, så i begge sammenhæng har jeg bedt mine respektive repræsentanter om at sætte mig CC på alle korrespondancer. Det betyder, at jeg sidder som i en digital tenniskamp og kan se, når bolden ryger frem og tilbage over nettet, og så er det min forbandede pligt at klappe kaje i mellemtiden, droppe rollen som bagsædechauffør og bare nyde showet.

Og i sidste ende endte Christina Barrés seneste mailkorrespondance fuldstændig, som jeg havde drømt om! Nemlig med, at jeg de næste 6 måneder er ambassadør for NIVEA! NIVEA, den ikoniske creme, vi alle sammen kender (Det gør vi altså – de har en kendskabsgrad i Danmark op 99%. Det tror jeg faktisk kun, Dronning Margrethe ellers kan prale af!).
Mit tidligste NIVEA-minde er fra min barndom, og det er nok ikke specielt unikt. Det handler nemlig om min mor og den ikoniske blå NIVEA-creme-dåse, som må have stået i alle hjem på et eller andet tidspunkt.  I mit voksenliv har jeg selv brugt NIVEAs solcremer rigtigt mange gange. De kan fås i alle lande, og man ved, de duer (og dufter dejligt).

I forbindelse med det her nye samarbejde, er jeg blevet bedt om at teste NIVEAs Q10PlusC-serie, som er propfuld af Q10 og C-vitamin. Q10 er et stof, vores hud selv producerer, men som vi bliver ældre, danner huden hele tiden mindre, hvilket betyder, at huden gradvist mister sin spændstighed, glans og elasticitet. Og C-vitaminen er med til at give huden et yderligere boost af friskhed, glød og liv.

Jeg skal ærligt melde, at jeg havde en smule skepsis, da jeg for nylig åbnede mine cremer og tog hul på tuberne. Jeg stoler selvfølgelig på NIVEA – ellers havde jeg jo ikke takket ja til samarbejdet. Men jeg bruger i forvejen nogle ret dyre ansigtscremer, så jeg forestillede mig vel, at NIVEA med sine cremer til 140 kr., ville have svært ved at leve op til det, jeg havde gjort mig vant til.
Men efter at have brugt dagcremen, natcremen (som kaldes for en Sleep Cream. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes, det er så sødt!) i nogle dage, er jeg kommet til at tænke på en episode i et stormagasin, jeg havde, da vi som nybagt forældre var på udkig efter fornuftigt vintertøj til vores arvtagere.
Jon gik rundt i den ene ende af butikken og jeg i den anden, og da vi mødtes midt på, havde vi hver en flyverdragt mellem hænderne. De lignede på mange måder hinanden i nuancerne, og på beskrivelses-slippen stod der det samme. De var lige vindtætte, lige vandtætte og lige slidstærke. Men den ene kostede 400 kr. og den anden 1.600. Jon sagde fornuftigt, at så skulle vi sgu da have de billige, når der nu ingen forskel var, og ungerne var ret ligeglade med farvenuancer på det tidspunkt. Men jeg mente altså ikke, at vi partout skulle ty til det billigste alternativ hver gang – særligt ikke, når det gjalt lige præcis vintertøj. Men jeg kunne jo ikke argumentere for, hvorfor det ene skulle være bedre end det andet.
Derfor stillede jeg mig relativt tålmodigt i en (meget lang) kø, og da jeg kom op til disken, bad jeg ekspedienten forklare mig, hvad grunden til den 1.200 kr. store prisforskel var. Hun forklarede mig tålmodigt, at det var præcis som med voksentøj. Den ene bomuldsbluse tjener formålet ligeså fint som den anden bomuldsbluse. HVIS man er fløjtende ligeglad med brandnavnet i nakken. Så dragterne var præcis lige gode – jeg var bare så uvidende udi småbørns-designervarer, at jeg ikke vidste, at dragten til 1.600 kr. var meget mere fancy end den anden. Men det var også alt, man fik for de ekstra 1.200 kr.
Så Jon og jeg tog selvfølgelig to af de billige, børnene var glade og så fine ud hele vinteren, og de blev ikke mere forkølede end alle de andre børn i vuggestuen.

Og sådan har jeg indtil videre en fornemmelse af, at det også forholder sig med ansigtscremer – efter mine få dage med hovedet i NIVEAs bøtter. Nuvel, nogle avancerede mærker reklamerer med at have puttet slangegift, fåreslim og andre dyre virkemidler i deres krukker, og det er der (forhåbentlig) ikke i NIVEAs. Men der er masser af fugt, Q10 og C-vitamin, og min hud bliver blød og laber hver morgen og aften – og det til under en fjerdedel af prisen på den creme, jeg brugte før. Jeg er jyde nok til at kunne sætte pris på det faktum, og jeg har tillid nok til NIVEA til at overlade dem ansvaret for min huds aldringsproces det næste halve år.

Jeg kommer nemlig til at teste NIVEAs Q10PlusC-serie de næste seks måneder, og en gang om måneden kigger jeg ind her på domænet og kommer med en foreløbig melding. Jeg glæder mig og er stolt over at få lov at være en del af NIVEA-familien! ?