Kender I de der dage, hvor man går og tænker, at tænk nu, hvis menneskeheden havde truffet nogle helt andre valg – altså sådan HELT til at begynde med? Hvis vi var gået til højre i stedet for venstre et par gange. Hvis nu alle de store tænkere og handleres mødre havde knaldet nogle andre mænd. Så var lige præcis dé mennesker ikke blevet født, og så havde udviklingen måske bevæget sig i en anden retning?

Tænk, hvis man havde fundet på noget andet end penge. Hvis den gængse udvekslings-fod havde været noget helt andet. Så ville samfundet måske ikke være bygget op, som det er, med folk, der tjener penge og bruger penge. Nogle mange og andre få.

Tænk, hvis mad ikke var sådan et fælles projekt. Hvis folk slet ikke forstod pointen i at betale 4-5 gange så meget for at tage ud at spise et sted, hvor det larmer, i stedet for at spise derhjemme. Og tænk, hvis man ikke startede alle fejringer ved at sidde rundt om et langt bord og spise.

Tænk, hvis fly aldrig var opfundet, eller hvis Steve Jobs mor havde nappet Steve Jobs fars bror i stedet. Så havde der ikke været nogen Steve Jobs, og ville vi mon så alle sammen bruge så meget tid, som vi gør, med bøjede hoveder?

Tænk, at teater er en ting! Og film! Det er egentlig ret underligt at tænke på, at nogle af de mennesker, vi hylder mest i hele verden, er en lille gruppe amerikanere, der lever af at gøre som om, de er nogle andre. De kan ikke noget specielt – altså ud fra de parametre, vi normalt bruger til at bedømme folk på den sociale skala. 

Tænk, hvis alkohol ikke var blevet opfundet! Hvordan ville vi mon så feste? Ville der være diskoteker? 

Og er det egentlig ikke underligt, at modebranchen er så prestigefyldt? Tøj! Det er det enkleste i verden! Alle kan, hvis de skal, sy en trøje. Der er ikke specielt mange, der kan kurere sygdomme, og alligevel har modeassistenter tit markant flere Instagram-følgere end PhD-studerende. For folk vil hellere følge med i en verden, der handler om (primært sort) tøj.

Ja, sådanne tanker sidder jeg her og hygger mig med i et IC3-tog på vej til Odense. I aften skal jeg se hans teaterstykke, og bagefter skal jeg sove på hans fynske hotel, fordi min svigermor har været så sød at stå for at aflevere ungerne i børnehave i morgen. Og et er sikkert. Selvom verden havde været en ganske anden, og solen stod op i vest, så ville jeg stadig være lige pjattet med Langemanden! ❤️?