A vintage circus poster with a big top

Jeg har af gode årsager ingen anelse om, om livet i provinsen kommer til at kunne leve op til mine forventninger og drømme, der inkluderer vejfester, søde naboer, glade børn med friske, røde kinder og masser af venner og en køkkenhave fuld af hjemmedyrkede grøntsager. Men det finder vi jo snart ud af. 😉

Vi overtager huset d. 15. januar, og så har vi lige 14 dage til at flytte ind, inden vi skal være ude at lejligheden herinde i København. Vi planlægger at flytte alle de ting, vi gerne vil have med, og så bruge et par dage på at holde loppemarked herinde med de ting, der ikke skal med til Køge. Så jeg håber, nogle af jer, der bor i København, er game på lidt åbent hus til den tid.
image2Ventetiden fordriver jeg ved at lægge planer for indretning! Jeg har aldrig brystet mig af at være nogen velsignet indretningsarkitekt, men jeg kan mærke, at følelsen er en helt anden denne gang, fordi vi kommer til at EJE de mursten, der danner rammen om vores hjem. Jeg ved ikke, hvorfor det gør en forskel, men det gør det altså for mig!
Så jeg har lavet mapper både på mobil og computer med billeder og links på ting, jeg tror vil gøre sig godt i Langehuset.
Hele familien Lei Lange kommer til at sove på husets førstesal. Her er et soveværelse til Jon og mig, og så er der to mindre værelser til ungerne. De glæder sig rigtigt meget til at få hver deres værelse, og jeg er ret spændt på, hvor meget, de kommer til at bruge dem. De vil jo som oftest gerne være der, hvor vi er, og på dén måde er lejligheden her i København ret optimal, da børneværelse, stue og køkken ligger i forlængelse af hinanden.
Vi kommer til at indrette et legehjørne i stueetagen, som faktisk er ét stort rum, og i kælderen, men jeg kommer også til at gøre mit bedste for at gøre deres egne værelser attraktive og hyggelige. Det er første gang, de får et rum, der er helt deres eget, og måske fordi, de er tvillinger og vant til at dele alt, går jeg ret meget op i, at deres værelser er individuelle og indrettet i tråd med noget, de selv føler for, så de måske kan få en følelse af et privat ’space’ der.
image3
Bertas værelse kommende værelse er mindste. Jeg ved ikke, hvorfor vi har endt med at beslutte, at værelserne er fordelt sådan – måske fordi jeg så en superhelte-plakat på det største af de to værelser, da vi var til rundvisning første gang, og siden har jeg bare anset det som Hugos værelse.
Alle rummene på 1. sal har skråvægge og kig til kip, og jeg har en plan om at udnytte det til at skabe et cirkustema i Bertas værelse. Hun er heldigvis ikke vanvittigt stor fan af pink og lyserød. Hendes yndlingsfarve er rød, og jeg synes, det kunne være dejligt, hvis der kom nogle gode, stærke farver ind i hendes værelse i stedet for.
image1Derfor har hun og jeg talt om et cirkus-tema. Min tanke er, at jeg med tapet (eksempelvis det her) vil genskabe en følelse af en rød/hvid-stribet teltdug på skråvæggen over hendes seng. På væggen bag sengen skal vi på en eller anden måde have afbilledet en manege med savsmuld, løver, klovne, linedansere og så videre, og hvis nogen har set en plakat eller et tapet i den dur, modtages links meget gerne. Det er nemlig ikke lykkes mig endnu.
19a7f1359dfd1e249a4d023db41b0e82-fairground-rocking-horsesPlanen er, at hendes seng så kan bruges som en form for scene, og foran sengen skal være et hellangt, rødt velour-gardin, som hun kan hale for og trække fra, når hun leger cirkus, teater eller hvad fantasien nu byder på det øjeblik. Desuden kan gardinet skabe en hulefølelse oppe i sengen, da der selvsagt kommer til at hænge en lyskæde med kulørte lamper på væggen.
Desuden skal hun have et lille skrivebord, som fungerer som et klapbord, der kan klappes ned og derved skabe mere gulvplads. Og så skal hun have et lille skab med en masse klæd-ud-tøj også.

Det er SÅ hyggeligt at indrette og forberede på den her måde! Især fordi, at børnene er store nok til at have en mening om tingene også. Jeg vender selvfølgelig retur med mine tanker om indretningen af Hugos værelse.
Alle billederne er fundet på Pinterest og Google ved at søge på forskellige afarter af ‘oldschool circus’.

Kunne det ikke blive ret fint, monstro? 🙂