Der er i dag en uge til nordafrikansk afgang for undertegnede, og jeg får sommerfugle i maven hver gang, jeg tænker på det! Jeg er så glad for, at det er muligt for mig (både alene og med min familie) at tage på både små og længere rejser, og jeg er mindst lige så taknemmelig for, at mine yndlingsbyer ligger i eller lige udenfor Europa. Det ville jo unægteligt være både mere dyrt og besværligt, hvis der skulle en tur til New York på bordet, før det fik en krølle frem på min hale!

Men nej, Marrakech er toppen af poppen for mig! Som jeg skrev her, har jeg debatteret lidt frem og tilbage med mig selv, om jeg skulle bruge min eneste hele dag i denne omgang på en tur op i Atlas-bjergene, og jeg tror, at jeg har besluttet mig for at vente til en anden tur med mere tid. Jeg vil så nødig ikke have tid nok i selve byens centrum og souken, som jeg elsker, og der er også nogle steder, jeg gerne vil nå at spise frokost, mens jeg er der. Hvis jeg alligevel føler mig fristet, tager jeg en taxa til en landsby i bjergene og gør det på egen hånd, som det er blevet mig anbefalet i kommentarfeltet! TUSIND tak for det tip – det gør det så meget nemmere at være impulsiv, at jeg ikke behøver at beslutte mig hjemmefra. I er så kloge og berejste – TAK! 🙂

Som udgangspunkt kommer jeg til at ose rundt i souken, som jeg plejer, og suge til mig af lyde, liv og larm, og jeg plejer altid at falde over noget, som jeg ikke havde regnet med, som så skal med hjem. Men samtidig er overskrifterne i souken generelt de samme fra gang til gang. Der er tøfler af læder med kvaster på snuderne, der er lamper af messing med smukke hulmønstre, der er fantastiske tæpper i alverdens farver, der er krydderier i ditto, og så er der keramik. Og meget mere, selvfølgelig. Men det er i hvert fald i de dele af souken, jeg gerne bruger min tid og mine penge.
Denne gang drømmer jeg at få fat i en stor udgave af det sort-hvide berber-tæppe, jeg havde med hjem sidst. Jon er ikke superstor fan af projektet, da han har noget imod langhårede gulvtæpper. Argh! Men så passer vi heldigvis sammen på så mange andre måder. 😉 Jeg har bare allerede visualiseret, hvor det tæppe skal ligge i det nye hus, så nu tager jeg chancen og forsøger at finde et, der er knap så langhåret og ser, om det går. Hvis ej, må vi jo sælge det eller forære det bort.
Desuden drømmer jeg om at finde endnu en messing-lampe a la den, jeg købte sidste år, som hænger i vores soveværelse. Den kostede 250 kroner, og det er ubetinget den lampe, jeg er mest glad for. Derfor skal vi have nogle flere til Langehuset i Køge!
Og sidst, men ikke mindst, er jeg på markedet efter nogle skåle og tallerkener i stærke farver. Sidste gang købte jeg fem fiiine ler-tallerkner i de mest fantastiske kulører. Den ene døde desværre på flyveturen hjem, og en anden tog Hugo livet af. Så den samling skal spædes op! Køkkenet i Køge er mega-stort og mega-hvidt, så jeg tænker, at lidt anden etnisk kolorit vil være klædeligt!
Til sidst kunne jeg godt tænke mig en fin hamsa-hånd. Enten i en halskæde eller til at sætte op på væggen eksempelvis i dulle-badeværelset. Og så skal jeg ellers bare ned og se, hvad jeg kan finde på. Noget af det sjoveste er at prutte om prisen, og kombinationen af, at jeg er jyde og efterhånden har været i Marrakech nogle gange før gør, at jeg er blevet ret ferm til det.

Jeg havde også overvejet at få mig en massage, for det er altså noget særligt i Marrakech, men jeg synes, tiden er for knap den her gang, og det er godt at have noget i vente til næste gang. KÆFT, hvor jeg glæder mig!
Tips til, hvad jeg skal holde øje med i souken modtages glædeligt, og så håber jeg, at alle får en god aften, i øvrigt! <3

I aften skal jeg have shoppet lidt kluns til rejsen. Bare liiige et par nye kjoler. 😉 Jeg overvejer den her fra Gestuz (reklamelink), og så må vi se, hvad jeg ellers får fundet. Skal jo også nå et afsnit af Game Of Thrones samme med Jon. Heldigvis er vi snart færdige. Den serie giver seriøst stadig ikke megen mening for mig! Men det er hyggeligt i godt selskab – og når jeg skriver ‘godt selskab’, mener jeg Langemanden, Ben og Jerry!

Hvis man har lyst til at læse lidt om mine og Lange-familiens tidligere ture til Marrakech kan man eksempelvis klikke herher, her, herherher og her.
Og hvis man vil have MMs ultimative Marrakech-guide, findes den her!