skaermbillede-2017-12-07-kl-11-25-15Okay, de der skoldkopper, som jeg for 14 dages tid siden sagde ikke var så slemt igen, ér slemt. Mega-slemt. For Berta, i hvert fald. Hugo valsede jo igennem den sygdom, som Beyoncé slayer en festival, så jeg regnede måske lidt med, at Bertie også ville slippe billigt, men nej. Jeg har læst et sted, at når man bliver smittet af en søskende, er smitteperioden selvsagt lang og intens (i modsætning til eksempelvis at stjæle en sut i vuggestuen fra en skoldkopperamt med-baby), og det kan vær derfor, at Bertas hud for tiden er så nubret og såret af kopper, at hun endog takker nej til nus på ryggen! She never does that …
Vi sov ikke det store i nat, hun og jeg. Det blev lige til et par timer mellem klokken 4 og 6, og så stod hun op, mens jeg lige nappede et par timer på den anden side. Jon har sovet i ske med Hux på børneværelset, så han er heldigvis frisk nok, og jeg har poppet en koffeinpille og sidder nu og ricker til ‘Jingle Bells’ på konotet, så det skal nok gå, det hele.

Jeg har modtaget en masse tips til lindring af arme Bertas symptomer (TAK! Keep dem endelig coming!), og jeg lister dem lige herunder, hvis andre nu skulle finde sig selv i samme situation enten nu eller senere.

  • Natron og/eller havregryn i badet. Nogle siger, at natron i badet først skal bruges, når der er kommet skorpe på kopperne, men andre siger, at det lindrer. Og det sidste skulle også være tilfældet med havregryn. Så det eksperimenterer Jon og Berta med i dag, da damen ELSKER karbade.
  • Cytelium fra A-DERMA. En spray, der kan købes på apoteket, som lindrer kløen en smule, og som primært hjælper til at udtørre de der skide blærer. Vi mangler stadig at se effekten hos Berta, og hun er ikke glad for den. Kopperne er overalt på hendes lille krop, så det tager tid at smøre hende helt ind, hvilket er ubehageligt, tidskrævende og koldt.
  • Kartoffelmel. Man skal smøre ungerne ind i det. Det sviner helt vildt, men hjælper mod kløe og på at udtørre kopperne. Det skal der også eksperimenteres med i Langehjemmet i dag. Når de er færdige med at male trylledejsfigurer, hører jeg. 🙂
  • Kaliumpermagnat. Kan købes på apoteket, og det skulle ifølge min kilde gøre ungen lilla, men hvad betyder hudfarve i vores day and age? Det skal jeg have nallerne i på vej hjem fra arbejde senere, for det skulle være virksomt!
  • Babykraes i badekaret. En form for badesalt, som har modtaget megen ros. Desværre har vi ikke fundet den i de helsekostbutikker vi har besøgt de seneste dage, men en læser var så sød at sende mig en forhandlerliste, så nu prøver jeg igen.
  • Antihistamin. Flere har tippet om at strø indholdet fra en kapsel med Benadryl på en lille portion yoghurt og servere det lige inden sengetid, da det skulle lindre kløe og primært føre til døsighed. Jeg har googlet lidt, og jeg har besluttet mig for lige at vende det med en læge, inden jeg giver damen antihistaminer, fordi hun ikke er ældre. Hvis der ikke er en udvikling til det bedre i morgen, drøner vi forbi lægehuset.

TAK fordi, I, der følger med, som også har unger, er så søde til at dele jeres tips med mig. Man er sgu så magtesløs, når de der krapyler har det dårligt, og derfor er det bare dejligt at have nogle lindringsforsøg, man kan kaste sig over. Heldigvis er Berta jo så stor, at vi kan snakke med hende og trøste hende. Hun ved, det er synd for hende, at det ikke er hendes skyld, og at det (forhåbentlig snart!) går over igen. Og om dagen klarer hun den sådan set ret fint. Det er bare natten, der er træls …

I går nat sov jeg faktisk ret godt, og da drømte jeg, at Dronning Margrethe meddelte på en kongelig pressemeddelelse, at hun havde begæret skilsmisse fra sin 82-årige ægtemand, Prinsgemal Henrik. Man må da i sandhed være sendt godt afsted i Drømmeland, når man sådan ligger og bruger sin underbevidsthed på at fantasere om monarkiets ægteskabelige status! 🙂

Pssst …: Hvis man ikke har set formiddagens indlæg, synes jeg egentlig, man skal klikke her, faktisk.