image1I mandags havde Langehjemmet besøg fra morgenstunden af et produktionshold, der startede ud med at servere morgenmad i vores køkken og derefter pynte hele vores hjem op til jul! De havde også både Bridge-blanding og skumjulemænd med. Det var ikke kun fordi, de synes, jeg er en skidesød pige, men også fordi, vi skulle filme en lille advents-kalender-kampagne for BØRNEfonden!
Som mange af jer, der læser med, forhåbentlig ved, så er jeg jo ambassadør for BØRNEfonden. Det betyder, at jeg er med til at gøre mit bedste for at gøre opmærksom på deres gode arbejde i det daglige, og det er jeg glad for. Jeg har selv været sponsor for en dreng gennem BØRNEfonden de sidste mange år, og jeg elsker den måde, BØRNEfonden arbejder på. De har arbejde i forskellige udviklingslande, og de har et stort fokus på den værdige fortælling af de her værdige mennesker, de arbejder sammen med og hjælper, og så handler det rigtigt meget for BØRNEfonden om at trække sig ud af landene så snart, de kan. Så i stedet for at sende en masse lønnede, danske arbejdere derned, oplærer de folk i lokalområdet og giver dem jobbet. Det spiller da!

Vi har lavet den her adventskalender, fordi jeg rigtigt gerne vil være med til at bruge juletiden på at minde om, at det at have et sponsorbarn er ret fantastisk. Det er slet ikke det samme, som når man støtter en indsamling eller donerer nogle penge til et katastrofeområde (hvilket jo selvsagt også er en skidegod idé at gøre engang imellem). Jeg synes bare, det er så fint, at jeg har kunne følge med i Bignons liv fra afstand de sidste over 10 år. Se hvordan, han knokler lidt med at finde motivationen i skolen (ligesom jeg også selv gjorde engang imellem), og samtidig er super-fantasifuld og vild med at lege i sin fritid (jeps, det kender jeg også).
Samtidig hører jeg løbende om, hvordan de 225 kr., jeg betaler om måneden, også er med til at udvikle den by, han bor i, som efterhånden er noget ganske andet end dengang, jeg meldte mig ind som sponsor for Bignon.

Alle fire adventskalender-videoer er filmet her hjemme hos os i Langehjemmet, og jeg synes, de er blevet ret fine. Jeg fremstår nok lidt mere rolig og velafbalanceret, end jeg er i virkeligheden, men der er jo også en lille grad af fiktion til stede. 😉
Den første video kan ses her! Jeg håber, I kan lide den! <3
En lille bonus-info er, at der var meget tæt på at gå ild i min sweater, da jeg bankede det der ekstra-søm i væggen cirka midt i filmen. Det lugtede faktisk af brændt garn resten af dagen.

Vigtig info:
Gennem BØRNEfonden kan du blive sponsor for et barn (hvilket jeg synes, du skal overveje!).
For 225 kr. om måneden er du med til at støtte et barns skolegang og sundhed. Men ikke nok med at du hjælper et barn i skole, du hjælper også barnets familie og landsbyen. Forældrene får hjælp til at skabe sig en indkomst, så de kan forsørge hele familien. Landsbyen får støtte til bl.a. at bygge skoler, børnehaver, sundhedsklinikker og brønde, som kommer sponsorbarnet og alle andre til gode. Så man får meget for pengene. Det fine ved at være sponsor i BØRNEfonden er, at man kan se de konkrete resultater, man er med til at skabe for et barn og en familie.
BØRNEfonden arbejder i nogle af verdens fattigste lande og er tilstede i lokalområderne i 15-20 år. Deres arbejde gavner over tre millioner mennesker hvert år.
Mange tror ofte, at NGO’er bruger store beløb på administration, men faktisk bruger BØRNEfonden kun knap 6 % på administration.

Du kan blive sponsor for et barn her!

PS: Husk at tjekke Christinas blog i dag for tredje låge i vores fælles julekalender!