Jeg sidde-ligger i sofaen under min dyne ved siden af Jon, som er optaget af en fodboldkamp i fjernsynet. Den slags er ikke nødvendigvis hyggeligt herhjemme i øjeblikket, da Manchester har klaret sig noget skuffende på det seneste, efter hvad jeg kan har kunne forstå på den måde, min mand har forbandet det smart-TV, han ellers normalt er ovenud begejstret for. Men i dag er det nogle andre, der spiller, og han virker ovenpå, heldigvis.

Dagen i dag har vi brugt på gåtur (løbecykeltur på børneniveau) i Ørstedsparken efterfulgt af leg på legeplads (kæmpe plusspoint til januar for ikke at være skidekold men bare kold), og så kørte vi lidt impulsivt til Gilleleje og besøgte børnenes farfar – medbringende flødeskumskager. Uden bil tager det omkring to timer, tre forskellige offentlige transportmidler og en smålang gåtur for at nå farfars hus fra vores hjem, så vi har hidtil ikke besøgt ham så tit, som vi forventer for fremtiden.

På vejen hjem opdagede vi, at klokken efterhånden var lidt for fremskreden i forhold til ungernes vanlige aftensmadstid, og da vi så IKEAs gyldne lys i netop samme stund, drejede vi af, så nu er maverne fulde af kødboller og kartoffelmos, mens stuen er et par planter og køkkenet en køkkenrulleholder rigere. Ikke gourmet, men hyggeligt.

Hverdag på den helt almindelige og samtidig topfede måde. Jeg er sgu glad!

Og om 9 dage overtager vi huset i Køge. Det eneste, jeg kan finde på at beklage mig over i dag er, at mit hår ikke sidder skidegodt, og at vi har vand i kælderen … Fandme jo. I det hus, vi ikke engang har betalt for endnu! Det er både til at grine og græde over, hvis man sådan lader det synke ind. ? ? 25 minutter efter, at Jon og jeg med vores respektive nøglekort havde underskrevet lånepapirerne i vores E-boks, ringede husets nuværende og i øvrigt skidesøde ejerinde og fortalte mig, at vores fine hus altså har fået klamme ankler.

Længe leve ærligheden! Heldigvis er jeg propfuld af tillid til, at problemet bliver opdaget og udredt, inden vi flytter ind, og skulle det være nødvendigt med håndværkere på ejendommen efter, at vi har overtaget matriklen, satser jeg på, at de ser godt ud! Så må vi bare håbe, at vinteren forbliver mild, så de kan tænkes at smide trøjen, hehe!