Jeg var til et fint og eksotisk event i sidste uge i anledning af, at isteen Fuze Tea er kommet til Danmark. Fuze Tea holdt fest sammen med ELLE, og som tema havde de valgt begrebet ‘me time’. Siden mit indlæg forleden omhandlende min personlige ineffektivitet har jeg tænkt lidt over, hvor vigtigt, det egentligt er, at ‘me time’ ikke bliver noget, der er lig med løftede pegefingre. Det var I, der kommenterede på indlægget, nemlig rigtigt gode til at påpege, og hvor har I ret.
I det her super-digitale samfund, som vi alle sammen (og jeg selv i særdeleshed) er en del af, kan ‘me time’ hurtigt blive en dårlig samvittighed, hvis det ikke er noget, man prioriterer, når man har tid. Vi er gode til at fortælle hinanden, at vi skal være bedre til at slukke for mobilen, læse en bog og tage os god tid til tingene. Vi er blevet for effektive, og det skal vi holde op med at være.

På indlægget om min egen ineffektivitet, og der var der en læser, der kommenterede med et citat, hun have taget til sig en gang, og jeg har faktisk tænkt mig at gøre det samme. “Time you enjoyed wasting was not wasted”, hedder det, og det siger jo det hele. Og så synes jeg i øvrigt, at det skal være op til den enkelte, hvordan man ønsker at “skøn-spilde” sin tid.
De aftner, hvor Jon ikke er hjemme, kan jeg godt være slem til at dø på mobilen, når jeg har puttet ungerne, og der er ro i det lille hjem. Jeg har vænnet mig til at rydde hele køkkenet op det sekund, vi er færdige med at spise, for hvis jeg venter, til de sover, bliver det ikke gjort. Det sekund, Hugos sidste øjenlåg glider i (han falder altid til søvn sidst), løber min krop tør for strøm, og alle former for praktiske gøremål er fuldkommen uoverskuelige. Og så har jeg altså en tendens til at lade mig opsluge af Instagram. Memes, gamle kæresters profiler, profiler på jer, der følger mig, andre bloggeres billeder og indlæg og vupti – pludselig er der gået to-tre timer, og tiden er så fremskreden, at jeg bør søge køje.
Den tid kan føles spildt, men det bestemmer jeg jo ganske enkelt selv, om den er. Jeg gør ingen ondt ved at bruge min tid på den måde, og Instagram er altså ikke uinspirerende! Nogle dage er det cool nok for mig, fordi jeg føler, at jeg har hygget mig, men andre gange er det ikke et aktivt valg. Så løber tiden fra mig, jeg mister tidsfornemmelsen, og tid, som jeg i slutningen af aftenen kan mærke, at jeg hellere ville have brugt på at læse boligblade med inspiration til Drømmehuset i Køge eller på at hugge guldkarameller i mig, mens jeg ser Die Hart 2, er forsvundet.

Derfor øver jeg mig i at tage aktiv stilling. Jeg gider ikke agere sur skolelærer overfor mig selv. Hvis jeg gerne vil bruge aftenen på at få tech-neck i sofaen (det hedder det der kalkun-pludder, der samler sig under hagen, når man sidder med bøjet hoved og snuden nede i sin smartphone), så skal jeg dælendulme have lov til det. Jeg forventer blot, at jeg lige kigger op et øjeblik, før jeg gør det, og mærker efter, om jeg hellere vil noget andet. Og hvis det er tilfældet, gør jeg selvfølgelig det. Men begge dele er ‘me time’.

Fuze Tea, som kom på markedet i 2012 og kan købes i over 40 forskellige lande, er tænkt til at skulle nydes, når man tager sig en pause og nyder lidt ‘me time’. Og det er jo ret smart tænkt, egentlig. I “gamle dage” gik alle ud for at ryge, når de trængte til en pause på arbejdet, men det er de fleste nu (heldigvis) holdt op med, og så kan man jo nappe en iste i stedet! Fuze Tea findes i tre varianter, nemlig Peach & Hibiscus, Peach og Lemon. Jeg kan bedst lide den med ferskensmag, som har den orange hætte.
En bonusinfo er i øvrigt, at Fuze Tea laves af te af høj kvalitet, som er fremstillet på bæredygtig manér fra plantager, som arbejder aktivt for menneskerettigheder, flasken er lavet af genanvendeligt materiale og indgår i det danske retursystem, og oven i det er alle Fuze Teas isteer kalorielette, idet de er sødet med stevia og ikke sukker. Og det synes jeg faktisk ikke, man kan smage, vil jeg lige tilføje, hvilket man ellers tit kan i light-produkter!

Her slutteligt vil jeg anbefale lidt ‘me time’-kvalitetstid i selskab med en Fuze Tea, sin iPhone, en god film, et langt karbad eller det, man nu engang gerne vil bruge sin (sparsomme) egen-tid på.