Vi er nu på den sidste uge i vores testning af RetNemts måltidskasser, og jeg har lyst til at sige, at jeg har fundet nøglen til det med madlavning i hverdagen. Problemet for os er sådan set ikke, at vi har små børn. Både Jons og mit arbejdsliv tillader, at vi bruger fin tid på både at købe ind og brainstorme over madlavningen. Problemet er blot, at vi ikke gider. Det siger os ikke en disse. Vi kan begge to sagtens og med stor entusiasme sætte pris på god mad, og Jon er også vildt god til at lave mad (jeg er bedre til fastelavnsboller), men interessen er ikke stor nok til, at vi gider engagere os i menuen dagligt. Vi har alt for tit haft mobilsamtaler ved 15-tiden på hverdage, der slutter med: “Nåh, men … Hvad gør vi med mad?”

Vi har et par gange tidligere købt måltidskasser fra et konkurrerende selskab, og det har fungeret fint i en periode. Men så er jeg blevet træt af for mange gentagelser af den samme garniture og helt specifikt af instruktionen “Skær gulerødderne i stave og spis dem som gnavegrønt”. Jeg var derfor spændt på RetNemt, men havde ikke så store forventninger. Jeg kendte ikke rigtigt til firmaet i forvejen andet end af navn.

Og nu, kjære Læser, skal jeg berette for dem, præcis hvorfor, jeg synes, at RetNemt spiller så godt!
RetNemt er ikke én slags måltidskasse, men 10 forskellige. Alle kasserne kan bestilles til 2, 3, 4, 5, eller 6 personer, og man kan frit vælge, hvilke dage man vil have hvilken slags mad! Kategorierne dækker over en ugentlig middelhavsret, en fiskeret, en ret, der er ret eksotisk, en børnevenlig ret (som også er nem at få børnene til at hjælpe med at tilberede), en ekstra nem ret, en familieret og flere forskellige, som alle kan ses her
Vi valgte at få leveret kasser til fire dage om ugen. I forbindelse med bestillingen af første kasse blev jeg bedt om at tage stilling til, hvilke af de 10 forskelige kategorier, jeg (og min familie) ville være mest til. Jeg valgte 4-5 stykker ud, og så er dealen, at RetNemt hver tirsdag leverer fire kasser, som indeholder fire retter, der er en blanding af de kategorier, jeg har valgt. En lille uge inden næste uges levering får man så en mail, hvor sløret løftes for, hvad man har i vente til den kommende uge. De valgte retter præsenteres fint og overskueligt i mailen med navn, ingrediensliste og et billede. Og hvis de er en eller flere af retterne, man tænker, at de vil ikke falde i god jord i familien, så klikker man bare ind på sin profil og bytter den ud med en anden ret fra en anden kategori. I sidste uge fravalgte jeg eksempelvis italienske steaksandwiches til fordel for Kajs kyllingedeller med bådkartofler, som er lidt mere i ungernes ånd.

En anden ting, der gør, at RetNemt fungerer for os er, at tilberedelsestiden er kortere, end den var hos det firma, vi fik kasser fra før. De fleste retter tager højst en halv time at lave, og så er de ret enkle at tilberede. Den allerførste ret, vi fik, var hakkebøffer med bløde løg, brun sovs og kartoffelmos, og både vi og ungerne var himmelhenrykte. Dagen efter fik vi så noget så forskelligt som kongerejer i asiatisk sovs med grøntsager.

Jeg synes, det er meget fint at skifte mellem leveringsfirmaer engang imellem, så man får prøvet nogle nye måltidskasser nu og da, men indtil videre skal vi ingen steder. Vi holder altså fast i RetNemt.
Desuden vil jeg lige nævne, at 80% af de varer, RetNemt leverer, er økologiske. Det passer ret fint ind i den husholdning, vi normalt kører derhjemme, og nogle af kasserne er også 100% økologiske, så dem kan man bare vælge, hvis det er det, man foretrækker.

Jeg har fået lov at dele en rabatkode, som giver alle 20% rabat på første levering fra RetNemt (jeg bruger den selv nu, hvor mine forsøgskasser er spist helt op)! Klik på linket her for at rå rabatten, og så vil jeg i øvrigt lige kaste en ekstra anbefaling efter ‘Ret Børnevenlig’-kassen, hvis man har krapyler og i øvrigt, som jeg, generte smagsløg. 😉