De seneste to-et-halvt år, hvor vi har boet i Nørregade i København, 10 meter fra nedgangen til togene på Nørreport Station, har jeg altid sat allermest pris på det faktum, når jeg skulle ud at rejse. Jeg kunne nøjes med at stå op en halv time før, jeg skulle være i lufthavnen, og som oftest brugte jeg 90 kr. på ‘fast track’ og trak tiden under dynen mest muligt.

Those days are OVER! I dag letter den flyver, der har mit navn på passagerlisten, kl. 8, og jeg har af samme årsag måtte stå op kl. 4.40! Mothafucka, mayn! Først måtte jeg tage en taxa fra vores hus til Køge Station, da det endnu ikke er lykkes mig at bestride kunsten af cykle med en rullekuffert på styret. Her måtte jeg så vente 14 minutter på et A-tog (sådan et, som stopper på aaaaaalle peroner). Men ventetiden var ingenlunde kedelig! Jeg blev underholdt af adskillige unge mennesker med ødelagt sminke, dårlig ånde og slørede øjne, som forsøgte at forklare mig ting af en vigtighed, som i min ædruelighed var aldeles tabt på mig.

Inde i toget brugte jeg den fornødne tid på at finde den togvogn, der lugtede mindst muligt af en umiskendelig blanding af McDonalds og det resultat, det giver, når alle de øller, man har drukket i løbet af en nat, fortryder nede i maven og udbryder “Ved du hvad, der er sgu alligevel ikke plads til McDonalds …!!!”. Og her sidder jeg nu. Og det skal jeg gøre i sammenlagt 53 minutter (jeg medregner her ikke eventuelle forsinkelser, idet jeg håber, at det tidlige tidspunkt afstedkommer, at dørene har fri passage til at lukke ved de forskellige stationer og ikke møder horder af mennesker, der tvinger dem åbne længere end de på forhånd afsatte tidsrammer).

Og SÅ ankommer jeg til Nørreport! Det, der indtil for 10 dage siden ville være mit udgangspunkt for rejsen… Og her skal jeg så med en metro, som skal stå for den sidste del af min transport til Københavns lufthavn.

Og her stopper transport-moroen i øvrigt ingenlunde. For Nina, min rejsemakker, og jeg var jo noget sene i vores billetbestilling. Idéen om at tage til Marrakech denne lørdag ramte os først i tirsdags, så billetmulighederne var ikke vidtrækkende. Derfor skal vi mellemlande i Helsinki. I Finland! Som ligger længere væk fra Marrakech, end Danmark gør! Så vi starter simpelthen rejsen ud med at flyve den stik-forkerte vej i halvanden time, og efter en times pause til lige at konsumere det faktum, vender vi så snuderne mod Marrakech og flyver 5,5 time i den rigtige retning.

Og jeg elsker ærligt talt hvert sekund af den her lidt klodsede rejse! ? Når man har børn, starter ferien i det sekund, man tager hjemmefra. (Når de ikke er med, altså …) Jeg sidder her i mit S-tog og mores over mine medpassagerer, og tiden er kun min. I lufthavnen venter en af mine allerbedste veninder, og første punkt på dagsordnen er at købe boller i Lagkagehuset, inden vi sladrer hinandens ører af. I min håndbagage har jeg både ørepropper og sovemaske og den seneste krimi fra Anna Grue, og når man smiler pænt i et fly (og betaler, bevares), kommer der folk og serverer cola og snacks for en, uden at man overhovedet behøver at lette måsen!

Og klokken 15 ankommer vi til Marrakech! Den smukkeste by, jeg kender! Jeg får sommerfugle i maven blot ved tanken! Jeg elsker at planlægge ferier i rigtigt god tid, fordi at ventetiden på den måde bliver lang og sød. Men de gange, hvor jeg laver finten med at bestille under en uge før afrejse, er tiden optil altid endnu mere ladet. Det føles så mægtigt og livsbekræftende at sidde i Afrika fire dage efter, at tanken kom til én. At man sådan kan træffe en beslutning om at ændre sin hverdag – blot for et par dage – og gøre noget eksotisk så impulsivt, får farverne til at stå endnu klarere frem for mig, og jeg glæder mig så meget til at komme ud af lufthavnen, hoppe ind i en ny taxa og køre ind mod Marrakech med det tørre landskab på begge sider, min homie ved min side og min familie i maven.

YAY! Turen er i sandhed begyndt! Også selvom jeg i skrivende stund kun lige har passeret Jersie, og fyren overfor mig lige har bøvset så højt, at jeg i flere sekunder frygtede for, om der skulle komme andet end forgiftet luft med op.

GOD WEEKEND! ?✨?❤️