4-års-fødselsdagen er ret stor i tvillingefamilier. Det er den fra børnenes side af bordet nok i de fleste, skal det siges. Sidste år fejrede vi børnenes fødselsdag i Mexico, og de forstod ærligt talt ikke meget af det. Derfor gjorde vi heller ikke det helt store ud af det med gaver. Hugo fik en pistol købt i det lokale supermarked, og Berta fik et sminkesæt fra samme sted, og de var vildt begejstrede begge to. De mangler jo alligevel ikke noget, ungerne, og når de gør, plejer vi som regel at købe det.
Men i år forstår de viiirkelig det med, at de bliver et år ældre. De har glædet sig siden engang i sommerferien, og nu oprinder dagen altså mega-snart! Vi har købt cykler med pedaler til dem på Den Blå Avis for 150 kr. stykket (de forstår konceptet ‘gaver’, men de går på ingen måde op i, om tingene har været ejet før og har lidt patina, så det benytter vi os af så længe, det varer), og i dag gik jeg i BR Legetøj og hev en helt masse ned i kurven! Og jeg glæder mig sååå meget til at pakke det ind og se dem pakke det ud fredag morgen!

Men grunden til, at børnenes fjerde fødselsdag er noget ekstra-særligt i tvillingefamilier er, at man siden graviditeten har hørt fra alle kanter, at det hele vender, når poderne fylder 4. Alt, der før var svært, bliver nemt. Faktisk siges det, at når man får tvillinger, er alting hårdere, end det er for dem, der får deres børn et af gangen, indtil ungerne fylder fire år. Så vender bøtten, ungerne begynder at lege sammen, og pludselig er det nu tværtimod lettere at have tvillinger, end det er at have søskende, der er født med mellemrum.
Om det er sandt, skal jeg ikke kunne sige, men livet er helt klart et andet, end det var sidste år, fordi ungerne er blevet ældre. Men det var det nu altså også sidste år. Sidste år tvang vi ungerne til at sige farvel til deres sutter på deres fødselsdag. Jeg er på ingen måde ked af, at vi gjorde det på deres fødselsdag, men jeg fortryder, at det skete så brat – som jeg også har skrevet om her. Det var også derfor, vi overhovedet ikke skubbede på med bleafvænningen. Det er først sket i det øjeblik, ungerne selv bad om det – med et halvt års mellemrum, i øvrigt, og det vil jeg til enhver tid anbefale.
Men ikke desto mindre: På det år, der senest er gået, har vi sagt farvel til både sutter, barnevogn (den er i øvrigt stadig til salg, hvis nogen mangler sådan én) og bleer, og vi har sagt goddaw til selvstændighed, temperament, personlighed, ønsker og vilje. Og det er sgu i sandhed et godt bytte! Omend alle delene nogle gange trækker tænder ud. 😉

Fødselsdagen skal fejres i to etaper. Fredag har ungerne fri fra børnehave, og de har bestilt risengrød til frokost! Det får de, og så kommer deres ven, Theodor, fra den gamle børnehave og leger. Han kan nemlig ikke komme til børnefødselsdagen om lørdagen. Fredag aften kommer heeele familien til Køge, hvor vi skal spise middag og kager og synge fødselsdagssange, og lørdag har vi så inviteret de af deres venner, der kan komme (skide vinterferie, altså!) til fest og ballade om eftermiddagen. Vi har bestilt udsmykning fra partyinabox.dk (reklamelink) til begge fester, så jeg satser på, at Bedstefar, Bedstemor, Farmor, Moster og alle de andre er game på at klæde sig ud som enten Elsa eller en politimand! I know I am…

Jeg har (meget snart) to børn på hver 4 år. Det er vildt! Det er så vildt, at det er 4 år siden, jeg startede med at blogge om min kæmpestore mave, vand i hele kroppen og hang til Toblerone, og nu sidder jeg her 4 år senere med to fantastiske, kloge, sjove, dejlige børn, der om to år skal starte i skole, som selv går over og leger med genboen, og som spørger mig, hvad det betyder, når man ’stoler på nogen’, og hvor man beslutter, hvilke døde, der skal begraves, og hvem der skal i himlen. Det er VILDT! <3