Efter mit besøg hos min sponsorfamilie, kørte vi videre for at kigge indenfor hos en lokal iværksætter, som får støtte til sine projekter gennem BØRNEfonden. Kvinden viste sig at være 27-årige Victorine, gift med en skolelærer og mor til to døtre. Og så også lige et af de sødeste, mest målrettede og mest inspirerende mennesker, jeg længe har mødt.

Hvor min sponsorfamilie var lidt betuttede (forståeligt nok!) og generte ved mit visit, var Victorine det stik modsatte. Hun var fuld af historier og tydeligt stolt af sin forretning. Hun har seks kvinder ansat, og deres bedrift er: PERLER! De damer kan sy alt i perler! Tasker, smykker, beklædningsgenstande, borddæknings-pynt, frugtskåle, slips, og det seneste design var en lille olielampe (sådan var den i hvert fald udformet rent visuelt), og hun har netop indgået aftale med en lokal elektriker, der skal sætte en fatning og en pære i.

Jeg kan en lillebitte smule fransk, og Victorine kunne cirka lige så meget engelsk, og så havde vi en tolk, og vi grinede det meste af tiden. Hun udfordrede mig til at sy en halskæde til mig selv, som jeg måtte få med hjem, og mine hænder svedte så meget i den bagende hede, at opgaven syntes umulig, men jeg kom igennem missionen og er nu et afrikansk smykke rigere. Og en frugtskål, som hun også forærede mig.
Victorine fortalte mig, at hendes håb for fremtiden er selv at kunne producere alt det, hun skal bruge for at drive sin forretning. Hun har designs klar til kjoler også, og hun har masser af yderligere planer for perlerne. Hendes eneste problem er, at leveringstiden på produkter er for lang. Derfor kan hun nogle gange ikke levere de bestillinger, hun får, til tiden. Og det planlægger hun at løse ved selv at producere alt det, hun skal bruge – så kan hun også ansætte og brødføde endnu flere mennesker. Desuden håber hun at kunne rejse ud i verden på inspirationstur.

Victorine (og mange andre iværksættere) har modtaget undervisning igennem LIFT, som er et BØRNEfonden-projekt i Benin. Hun r blandt andet blevet oplært i marketing og økonomi, og så har hun lært selve perle-kunsten også. Den slags projekter støtter man OGSÅ igennem sit sponsorat hos BØRNEfonden! Det er alligevel meget for 230 kr. pr. måned, ikke? 😉

Bliv sponsor ved at signe up HER! Det er seriøst det bedste tip, du får i dag! 🙂