Okay, venner! Jeg har gjort mit allerbedste for at finde ud af, hvad der er hoved og hale i de anklager, MyPosture fik i mit kommentarfelt i forbindelse med det reklameindlæg, jeg lavede i sidste uge. Jeg har af flere omgange forsøgt at få nogle svar direkte fra MyPosture, men det er endnu ikke lykkes, og nu vil jeg altså ikke vente længere. Derfor er jeg tyet til en artikel i Aarhus Stiftstidende, som en af jer, der læser med her, har været så skidesød at sende mig. I den udtaler både MyPosture og konkurrenten Anodyne sig, og det er de svar, jeg læner mig op ad.

Den helt store anklage i mit kommentarfelt var jo, at Anodyne påstår, at MyPosture engang har stjålet billeder og tekster fra deres hjemmeside og brugt det på deres egen hjemmeside til promovering af deres eget produkt, og det viser sig altså at være sandt. Det erkender MyPosture selv i interviewet. De forklarer sig med, at det var en ansat, der ikke længere er hos dem, der forestod lovovertrædelsen, men altså – det hjælper jo ingenlunde på ansvaret. Det er forbudt og i høj grad forkert og fusket. MyPosture har fået en bødedom, og den er betalt.

Den anden påstand, der figurerede i mit indlæg, var, at MyPostures produkter ikke har dokumenteret effekt og gør mere skade end gavn. MyPosture siger selv i interviewet, at deres produkter ganske rigtigt ikke har dokumenteret effekt, men det påstår de heller ingen steder, hvilket er ganske sandt, så vidt jeg har kunne se. Og det betyder jo rigtigt nok ikke, at produkterne ikke HAR effekt. Anodyne siger at kunne afhjælpe rygskader. Det gør MyPosture ikke – de påstår kun at kunne afhjælpe en dårlig holdning.

Så vidt, jeg har kunne læse mig frem til, har Anodyne lagt civilt sag an mod MyPosture. De har forsøgt at få Forbrugerombudsmanden til at gå ind i sagen, men hun tager kun affære, hvis klagerne kommer fra forbrugere – ikke konkurrenter – og indtil videre har hun ikke valgt at engagere sig.

Så, ja. Sagen er den, at MyPosture for et år siden brugte Anodynes billeder og tekster. Ydermere optimerede de deres SEO efter Anodynes søgeord, hvilket ikke er ulovligt, men er med til at skabe forvirring omkring, hvilke brands der kan og lover hvad, og man kan argumentere for, at det er smådårlig markedsføringsskik – omend ret smart. Det stod dog kun på i tre dage.

Ville jeg have valgt at reklamere for MyPosture, hvis jeg havde vidst, at de havde den her historie? Nej, det havde jeg ikke. Burde jeg have googlet firmaet inden? Måske, men i alle mine år som blogger, har jeg aldrig oplevet noget lignende, så jeg anede sgu ikke uråd. Synes jeg, at min t-shirt fra MyPosture hjælper på min dårlige holdning, selvom den ikke har dokumenteret effekt? Ja, det gør jeg. Ret meget. Jeg er også begyndt at løbe i den periode, hvor jeg har testet den, så tingene taler nok sammen, men jeg kan i hvert fald mærke, at jeg er rankere, og jeg bruger den stadig.

Jeg har genudgivet mit indlæg om MyPosture, og jeg har slettet alle de kommentarer, der var til indlægget. Jeg kunne på ingen måde lide tonen i dem til sidst. Svarede jeg måske en kende sarkastisk tilbage på nogle af dem, der var ekstra grove? Jep, det kan vi godt blive enige om, og det må jeg beklage. Jeg skal gøre mig umage for ikke at lade det gentage sig.

Det var lidt om det, folkens! Jeg håber, I får en fantastisk dag i solen – med eller uden holdningskorrigerende t-shirt på! ???