Thai-ting med østersovs: 10 ud af 10 points!

Jeg ved godt, at jeg ikke er den første blogger i Danmark, der skriver om Simple Feast – lad mig lige lægge ud med at sige det, så I ikke behøver at bruge krudt på at skrive det i mit kommentarfelt. 😉 MEN!
De andre bloggere, jeg kender, der har skrevet om det her madkoncept, er Cana, Sneglen og Christina. Og de er alle sammen vegetarer! Helt eller på deltid. Og Langemor er nok noget nær det absolut modsatte! Derfor vil jeg mene, at jeg har lidt at byde ind med fra en anden vinkel. So hear me out. Eller lad være. Det er jo det smukke ved internettet! Hvis man keder sig, kan man bare scrolle videre. 🙂

Sagen er den, at Jon og jeg længe har talt om, at vi gerne vil spise mere grønt og mindre kød. Vi har prøvet de der kød-erstatninger fra supermarkedet, og de smager også ret fint, når man erstatter kødet i pasta med kødsovs med den der tofu-ting. Men for det første har jeg efterhånden hørt ret meget blandet om de ting, der puttes i de køderstatninger, og for det andet så ændrer det jo ikke vores vaner. Der kommer ikke rigtigt mere grønt i gryden – bare mindre kød.
Problemet er, at jeg er vokset op på Als med en mor, der lavede kød med kartofler og sovs hver aften. Jeg troede, at ‘blandet salat’ betød de enkelte aftner, hvor hun optøede nogle ærter, der blev serveret sammen med. (Sådan nogle smager i øvrigt også godt i sovs). Det, jeg godt kunne tænke mig, var inspiration til, hvordan man laver nogle NYE retter, hvor kødet ikke erstattes, men ganske enkelt ikke behøves. Dérfor takkede jeg ja til at skrive om Simple Feast.

Falafel med grønt i groft pitabrød: 6,5 ud af 10 point!


Vi kører med Simple Feast-måltidskasserne for anden uge nu, og jeg lærer meget nyt! Både at jeg godt kan lide ting, jeg troede, jeg ikke kunne lide, og at det ikke slår mig ihjel at spise noget, jeg ikke nødvendigvis elsker. Det sidste er forhåbentlig også med til at udfordre og i sidste ende måske modne mine smagsløg, som stoppede deres videre dannelse, da jeg var omkring 12 år, lidt.
I forrige uge fik vi eksempelvis en virkeligt lækker thai-ret, som jeg kunne spise 7 gange om ugen, hvis det skulle være, og i går stod den på linsebøffer, som jeg måske aldrig bliver fan af. Men jeg spiste op og blev mæt, og ungerne smagte på det hele, men endte med at spise sig mæt i kartoflerne. Hvilket de i øvrigt også gør, hvis vi serverer noget som helst andet end frikadeller eller kylling på kødsiden. Hele vores familie har godt af at få udvidet vores madhorisont lidt.

Hvis man har lyst til at prøve Simple Feast, kan man bruge rabatkoden METTE25, som giver 25% rabat på den første levering. Det’ da alligevel også en besparrelse. 🙂

Linsebøffer med salat og kartofler: 5 ud af 10 point!

Det, jeg overordnet bedst kan lide ved Simple Feast er, at det er godt for naturen. Al emballage (også det, man tror er plastik) er 100% biologisk nedbrydeligt og kan kyles på kompostbunken (sådan en har vi nu!!). Desuden bruger de ikke køleelementer og flamingokasser, men frosne liter postevand, man kan drikke til maden og papkasser.
Det, der passer mig allerbedst ved konceptet i hverdagen er, at det tager 10 minutter at tilberede. Sådan legit! Man skal nogle gange stege nogle linsebøffer eller skære noget salat, og det er så dét. Og det ser lækkert og indbydende ud, når det serveres (det gør pasta/bolo altså ikke, med mindre man har tømmermænd …)

En ulempe er prisen, har jeg set folk kommentere på andre bloggeres indlæg. Det er en sandhed med modifikationer, vil jeg mene. Alt er jo relativt, og at betale 63 kr. pr. kuvert er muligvis mere, end alle er villige til at betale for deres aftensmad, og dét kan jeg sagtens forstå. Men når man gør det op imod, at det er stort set færdiglavet mad, som bliver leveret lige til éns hoveddør, hvoraf alle ingredienser er friske, økologiske og bæredygtige, så synes jeg faktisk, at pris og produkt går rigtigt fint op.
En anden lille “ulempe” er, at al maden jo er frisk – derfor kan man ikke være impulsiv i de dage, hvor man har bestilt Simple Feast. Hvis man lige får en craving efter noget andet, er det ikke en god idé at lade maden vente for længe i køleskabet. Det er den ganske enkelt for frisk til, men det kan man jo altså også kalde en fordel. 😉

Vi har kørt med Simple Feast nu i snart to uger, og jeg er spændt på, hvordan mine smagsløg og min indstilling til vegetarisk mad har det om et par måneder. Jeg føler mig sund og god, når jeg spiser maden, det meste af det smager mig overraskende godt, og så er jeg sygt stor fan af at slippe for at lave mad.

Simple Feast har to mega-gode apps, som kan hentes i app-store. Den ene giver en oversigt over kommende leveringer (den slags står Jon for, så det bruger jeg ikke så meget krudt på. Det er også ham, der har app’en med det der intra-net ovre i børnehaven), og den anden giver en maaaasse opskrifter! Det er ret smart, når man (som jeg) er kødæder og gerne vil lære lidt mere om at spise grønt. Begge apps er gratis – bare søg på Simple Feast.