Åh, de tre dage, vi tilbragte i Barcelona i denne uge, var altså vidunderlige. Jeg elsker Barcelona! Den by har jo det hele: Godt vejr, shopping (både dyr og billig) lækre restauranter (samme parentes), fedt natteliv OG strand! Det kan mange storbyer altså ikke prale af! Og efter, at jeg har fået unger, har jeg opdaget, at byen også har en helt masse gode legepladser, som er behændigt omgivet af caféer og restauranter, hvor voksne således han henslænge sig, mens der leges.

Jeg har flittigt delt udsigten fra vores tagterrasse tilhørende den lejlighed, vi boede i under vores visit, på insta-story, og mange af jer, der læser med, har som svar krævet at få udleveret nogle koordinater. Og det forstår jeg sgu godt! Den tagterrasse med ugeneret udsigt til naboen (som så lige tilfældigvis var Sagrada Familia) var eddermugme insta-friendly! Vi boede på 4. sal og havde så fri adgang til terrassen på 8. etage.

Stedet havde vi fundet på Airnbnb. Jeg har længe elsket Airbnb, og inden Jon og jeg flyttede sammen, lejede vi flittigt min lejlighed ud (min gamle singlehybel kan ses her, hvis man er nysgerrig). Både så jeg havde en undskyldning for at ligge i ske på hans lejede værelse på Vesterbro, men også for at tjene nogle gryn. Dem havde særligt Jon ikke så mange af dengang, da han lige var kommet ud af skolen. Så det var sådan, vi fik råd til sommerferie det første år, vi var på sådan én sammen. Jeg må have lejet ud til tæt ved 100 forskellige midlertidige beboere, og jeg har aldrig haft negative oplevelser. At være Airbnb-vært har på mange måder for meget været en bekræftelse af, at folk er gode, søde, høflige og venlige.

Jeg har dog ikke altid været lige flittig den anden vej rundt, må jeg indrømme. Jo, jeg mener nu nok, at jeg er god og høflig – bevares. Men jeg er ikke helt så god til at bo i andres hjem, som de har været det til at bo i mit. Jeg har nu og da lejet lejligheder på Airbnb, og det har sådan set altid været fint og godt. Men jeg KAN nu bedre lide, at jeg slipper for andre menneskers ting og sager. Og det er altså ingen hindring på Airbnb.
Alle de gange, jeg har været i Marrakech alene, har jeg booket riad’er på Airbnb. De fleste ejere af små steder i Marrakech er nemlig gode til også at lægge værelserne til salg derinde, og på den måde synes jeg, det er meget nemmere at skabe et overblik. Og den lejlighed, vi boede i i Barcelona denne gang, var også booket via Airbnb.

Vores drømmescenarie var, at der meget gerne måtte være separate soveværelser til ungerne og os, således at de kunne puttes, og vi ikke behøvede sidde i mørket og hviske, når de var faldet i søvn. Et andet ønske var, at der gerne måtte være en tagterrasse. På den måde kan man nemlig snildt i en storby få en eftermiddag til at gå, når børnene ikke orker mere shopping eller flere seværdigheder, uden at de voksne føler, at de går glip af noget. Og da vi så fandt det her sted, og der også var en POOL, havde vi ikke mange betænkeligheder tilbage.

Selve lejligheden havde en stue, et køkken med spiseplads, et børnesoveværelse, et voksensoveværelse, et badeværelse OG et toilet! Ganske fremragende! I stuen var der sågar nogle røde velourgardiner, som ungerne til stor morskab legede cirkus med, omend jeg ikke er stensikker på, at det var hensigten. Nuvel, jeg fik også en gæstestjerne-rolle som jonglør.

Der var mellem 16 og 20 grader om eftermiddagen de dage, vi var i Barcelona. Den første dag smuttede vi op for at se på tagterrassen, og ungerne ville så gerne blive lidt, så det gjorde vi. Vandet i pølen var grundet den tidlige årsid endnu ikke opvarmet, men efter at have siddet i læ på terrassen i en rum tid, var de så gennemvarme, ungerne, at de hoppede i! Og så lå jeg der og gloede på, at mine unger sprøjtede vand på hinanden med Sagrada Familia som backdrop! Det føltes så rart… <3

Apropos Airbnb vil jeg lige forkynde en anden nyhed, de har barslet med for nylig, nemlig Airbnb Experiences!
Det er et mega-smart koncept, der går ud på, at privatpersoner ikke blot kan udleje deres lejligheder, men også deres kundskaber, hvis disse kan tilvejebringe en dejlig ferieoplevelse for en gæst.Eksempelvis kan man i Barcelona komme på madkursus hjemme hos én, man kan sejle en tur i aftensolen med en anden på hans labre båd, og så var der en experience, jeg synes var særligt cool: En fotograf udbyder byvandringer i byen på cirka 3 timer, og mens man spadserer og lærer mere om byens gader og bygninger, tager han en maaaasse billeder. Oplevelsen slutter så på hans terrasse, hvor man får et glas vin og ser billederne igennem og dagen efter mailer han så 50 af de bedste billeder fra dagen – af en selv og ens familie! Virkeligt cool! Vi har måske sammenlagt 3-4 slørede selfies af familien Lei Lange, så jeg var ret fristet af at hoppe med på den galej, men vi fandt alligevel tiden lidt for trang lige i dénne sammenhæng, og så følte jeg mig usikker på, om ungerne ville være game på 3 timers vandring uden klapvogn.
Airbnb Experiences lanceres i Danmark i næste uge, så hvis man sidder inde med noget, man gerne vil dele med sin bys gæster, er det da en oplagt mulighed!

Og på den note vil jeg nu nyde de faktum, at foråret ikke kun er at hitte i Barcelona, men også lader til at være kommet til Dannevang (7-9-13) og holde weekend!
GOD WEEKEND, guys! <3