Vi er inviteret på den her tur af Visit California (som i sandhed har en større og større plads i mit hjerte!)

Jeg kan virkelig godt forstå, at amerikanere synes, at Danmark er ‘cute’. Vi synes jo eksempelvis selv, at København er en storby, men boy, oh boy, den er så lillebitte og tuttenuttet i forhold til eksempelvis LA. Alt herovre er så stooooort!! Jeg købte små vaffelis til ungerne i går, og dem, de fik serveret, var større end en mega-vaffel i Nyhavn! Alle drikker cola til deres mad, og den største kop, som indeholder omkring en liter, er kun få cent billigere end den lille. Som i øvrigt er markant større end den lille derhjemme. Der er længere til ALT, og der er en million parkeringspladser alle steder. Man behøver ikke parkere i god til, der kan parkeres få meter fra alle restauranter. Det er satme intet under, at de har det med at blive fede herovre!

I går brugte vi dagen på Santa Monica Pier – efter mit ønske, og bagefter var vi en tur på Venice Beach. Jeg kan i sandhed godt forstå, at folk har lyst til at bosætte sig i et af de små huse omkring Venice Beach. KÆFT, det er hyggeligt, mand! LA er enormt flad! De fleste storbyer har jo en million skyskrabere, og her kan sågar København næsten være med. Men i LA er alle huse kun en eller to etager høje, hvilket gør stemningen mere hyggelig og byen meget bredere. Venice Beach var virkelig cool! Det mindede mig om min tid i Berlin. Der stank af hash overalt, og alle butikkerne var malet i flotte, farvestrålende nuancer. Det var ikke helt varmt nok til at hoppe i havet, dog, så efter at børnene havde meget på en legeplads på stranden i en halv times tid, kørte vi ind i landet og besøgte en outlet-by ved navn Citadel Outlet. Jeg havde troet, det ville være et kæmpestort indkøbscenter, men i stedet lå butikkerne ud til små stræder (liiiidt ligesom hjemme i Køge), og så kunne man gratis låne sådan en lille Flintstones-agtig bil med plads til to børn, hvilket var så perfekt timing, da Krapylerne var begyndt at gå lidt op i limningen. Ikke alle butikker var outlet-stores, men mange var, og jeg fik blandt andet købt tre par sneakers til mig selv og to par til hver af ungerne! Jeg fik mig selv et par Adidas Superstars til 420 kr., hvilket vist er normalt herovre, og så to par pastelfarvede Puma-sneaks til hver 120 kr. Score!

Vi spiste aftensmad på Ruby’s Diner i Outlet-byen, hvilket vanskeliggjorde det liiidt at være sund. Vi spiste jo burgers til frokost på Santa Monica Pier, og jeg er stadig lidt i gang med at tabe de der 7 kilo, jeg tog på henover vinteren (den var altså lang og kold i år!), så jeg prøver at få lidt sund mand ned også, men det er altså ikke noget, de går supernemt for én på diners. Meeeen det smager jo godt, og så må jeg løbe en tur mere, kan man sige! 🙂

Jeg nyyyyder den her ferie så meget! Hemmeligheden bag en god ferie med børn, synes jeg, er at tage alt med på oplevelseskontoen. Også ventetid i kø på motorvejen eller pauser ved legepladser. Vi har ret lidt travlt med at nå alt muligt på forhånd fastlagt, men nyder bare at være til stede i alt det her amerikaner-noget. Og ungerne er virkelig fede at rejse med! De er store nu, det er ret tydeligt! De tager alt meget mere ind og er spændte på, hvad der skal ske. I dag skal vi i Knott’s Berry Farm Park, som på deres hjemmeside lidt ligner en krydsning mellem et vandland og en forlystelsespark! Epic win! Det bliver ikke til Disneyland i denne omgang, men jeg har heller ikke rigtigt hørt andet om Disneyland end, at køerne skulle være enorme, så det gør altså ikke noget.

Nu vil vi så småt trille ud efter noget morgenmad (klokken er i skrivende stund 7.17 her) og fejre, at vi alle fire allerede lader til at være ovre vores jetlag! Det er sgu da ret hurtigt klaret! Ja, jeg har godt hørt, det er værre på vejen hjem, men det er jo fuldkommen ligegyldigt nu! ???

Møøøøs fra en Happy MM. ❤️