Ja, vi har rigtigt nok været på en tre-ugers tur til Californien, og jeg har siden også nået at marienere Krapylerne i klorvand på Mallorca, men hvis De derved tror, at vi undlader at køre på vores efterhånden traditionsrige bilferie til en campingplads i Sydeuropa, så tager De grueligt fejl, kære læser!

De seneste to år har vi været i Kroatien, hvor vi har boet i telt. Vi har ganske vist et fint, fint telt liggende i garagen, men det har vi altså ikke brugt, siden vi fik børn. I stedet har vi købt os fra praktikken og fået lidt ekstra luksus skudt ind. Det betyder, at vi har lejet et telt, der allerede står oprejst på campingpladsen ved ankomst. Desuden har det trægulv, feltsenge, køleskab og gasblus, og det er altså meget rart, at disse ting spiller, når man rejser med yngel.
Både sidste år og forrige år bestilte vi ferie gennem Dansk Bilferie, og det har folkene i firmaet luret, så i år har de spurgt, om jeg ikke kunne tænke mig at reklamere lidt for dem i samme ombæring, og det virker jo som et ret fint match, må man sige! Da de spurgte, hvor vi gerne ville hen i år, betakkede vi os for Istrien – altså den nordlige del af Kroatien. Bestemt ikke fordi, der ikke er vidunderligt, men fordi vi jo har været netop dér de seneste to år, og selvom jeg er stor fan af de enkle og sågar det prollede, så anser jeg alligevel mig selv for ung til at være fastligger! Så vi har bedt om at komme til Italien – og sådan bliver det!
Desuden har de tilbudt os at overnatte lidt mere luksuriøst, end vi ellers er vant til, når vi drager på bilferie, nemlig i et mobilhome. Faktisk synes jeg mest, det ligner en lille hytte, og er er stensikkert ikke hjul på, men det ser vanvittigt hyggeligt ud, ungerne får deres eget, lille værelse, og der er en grill på terrassen!

Campingpladsen, som hedder Union Lido, ligger på lidoen lige ud for Venedig. Jeg har faktisk boet i området før – bare på hotel – for otte år siden, da jeg var i Venedig med en veninde. Vi havde ikke råd til at overnatte ude i selve Venedig, så vi tog en færge frem og tilbage morgen og aften. De fleste aftner spiste vi aftensmad på Lidoen, og vi talte helt seriøst om, at det kunne være fedt at komme tilbage dertil engang, når vi havde familier. Der virkede så dejligt, og der var enorme strande – og nu skal jeg altså retur med min familie!
På poolfronten er der alt det på campingpladsen, vi kan ønske os, så vidt, jeg kan afkode fra hjemmesiden. Masser af børnepools, rutchebaner, større pools, liggestole, poolbarer og græsarealer. Den præsedens, vi har fra tidligere år er, at vi tæsker rundt i poolen fra morgenstunden til ved frokosttid, og hen på eftermiddagen har vi så haft for vane at køre ud og se en nærliggende kystby eller andre seværdigheder. Det kunne jeg snildt forestille mig at gøre igen.

Køreturen derned tager omkring 15-18 timer, hvis man kører den i et hug, og det kunne vi aldrig drømme om. Vi tager gerne tre overnatninger på vejen på hoteller eller Airbnb, og det betyder jo, at selve køretiden ikke bliver så vanvittigt lang nogen af dagene, hvilket fungerer godt for både børn og voksne. Og vi får set nogle fine steder på vejen.

Sådan ser pool-området på Union Lido ud! YAAAS!

Kør-selv-ferie giver mig lidt af de samme, som det gør at bo i hus med have tæt på naturen. Fra mine køkkenvinduer i Køge har jeg det seneste halvår kunne se vinteren blive til forår, som er blevet til sommer. Det har været så godt for min sjæl at se forandringen i stedet for kun at læse om den i min kalender. Og på samme måde elsker jeg at køre på ferie i stedet for altid at flyve. Man kan virkelig mærke, at man er på ferie og langt væk hjemmefra, når man er kørt derned, har skiftet valuta, bilklistermærker og sprog et par gange undervejs. Og med børn er campingferie det BEDSTE. Jeg har sagt det før og siger det da gerne igen – alle med børn burde prøve en campingferie. Og er man ikke til telt eller glamping, er der jo tydeligvis også andre muligheder, som det vi skal i år, hvor vi både har mikroovn OG poolområde. 🙂

Hvis man går med tanken om en campingferie i år, så har Dansk Bilferie nogle ret gode last minute-tilbud lige nu. Det var faktisk det, Jon og jeg gjorde forrige år. Planen var at holde ferie i Danmark, men sidst i juni blev Langemor rastløs og shoppede impulsivt hos Dansk Bilferie. Hvis man vil gøre mig kunsten efter, bør man klikke her.