Der er nogle stykker af jer, der følger mig på Instagram, der har stukket lidt til mig efter min række af stories om aftenen den dag, vi kom hjem fra Mallorca. I starten var der ingen ko på isen – jeg selfiede løs med solbriller på, og ingen undredes. Men henunder aften indfandt skyggen sig, og jeg lod brillen falde. Dog ikke mobilen – næh, nej, jeg storiede lystigt videre! (Jep, jeg er bevidst om min løsslupne brug af amerikanske gloser – bøjet som var de danske. Det er en uting, jeg er enig, men jeg savner danske alternativer).
Grunden til, at man lod mig udhænge, er, at det tydeliggøres i videoerne uden solbriller, at jeg har brugt de solbriller ret meget på Mallorca. Stort set alle de timer, vi var udendørs, havde jeg solbriller på. Også i poolen. Det gør, at jeg nu er efterladt med en lidt omvendt panda-effekt med lyse områder rundt om øjnene (også kendt som JLO/Eva Longoria-kontrasten) og en bred, hvid bro henover næsen.
Man synes vist, jeg ligner en lidt for ivrig solbader, der ligeledes er lidt for ivrig efter at opretholde et vist image og derved ikke kan lade brillen falde.

Men I tager fejl, mine venner! Intet her er tilfældigt! 😉
Faktisk havde jeg første gang denne snak med min søde søster tilbage i 2009, da vi var på reboundferie. Vi solede os den uge på Kreta fuldkommen kulsorte, og min søster mindede mig halvvejs igennem ferien, at jeg skulle huske at blive brun i hele ansigtet – altså smide solbrillerne. Men jeg svarede hende, som jeg vil svare jer nu. Måske skyldes det, at jeg er ældre end jer (som det jo også var tilfældet med min søster dengang – og stadig), og måske er jeg bare kvikkere. Hehe.

Årsagerne til, at jeg konsekvent solbader iført solbriller er flere – nogle mere tungtvejende end andre:

  1. Jeg hader at misse med øjnene. Man får ondt i hovedet af at blive blændet kontinuerligt, og derfor er det nemmere bare at have solbriller på.
  2. Jeg ser bedre ud med solbriller. Heck, let’s be honest – det gør de fleste mennesker, med mindre deres solbriller er købt på apoteket. Og det er lettere at udspionere andre badende.
  3. Jeg har en lille brun plet i det ene øje, og nogen fortalte mig i vinter, at det er en skønhedsplet, og man skal være meget varsom med at lade den solbade for meget. Men altså – den årsag er således kun et halvt år gammel. Og nu kommer den primære årsag:
  4. Jeg vil gerne nedsætte muligheden for at få rynker rundt om øjnene!
    Når man ikke har solbriller på, misser man hele tiden med øjnene, hvilket kreerer flere rynker. Det samme gør solen i sig selv. Og det ér nu altså lettere at sminke sig fra et lidt for blegt næseben end fra dybe kragetæer og hud så slap som gammelmandstestikler under øjnene.

Så, d’damer! Jeg ler sidst, når vi mødes på badeværelset til gammel elevfest eller pensionist-bingo engang om 30-50 år! Mæææhæhæhæhææææ!!! 😉