Okay, jeg ved jo ærligt talt ikke, om jeg kan fortælle hemmeligheden bag den perfekte havefest, for den slags er jo subjektivt. Men noget skulle jeg jo for fa’en skrive i overskriften, ikke? 🙂
Og jeg har altså gjort mig nogle tanker om, hvad der virker og ikke virker i forbindelse med de to, jeg har været vært ved. Hvis jeg selv kan bestemme, er det på ingen måde sidste gang, at vi forstyrrer naboernes nattesøvn ved at holde party her i Køge! (Og med ‘forstyrrer’ mener jeg selvfølgelig ‘drikker dem fulde’).

Ting, der spillede:

1) Bartendere
Det er en skidegod idé at leje mindst én bartender. Det gjorde vi ikke ved vores bryllup i 2013, og det manglede. Det gør altså lidt ekstra for stemningen, at der står nogle og mikser perfekte drinks og cocktails. Selvom de fleste godt kan finde ud af at hælde både gin og tonic henover en håndfuld isterninger, er det altså lidt mere FÆST og lidt mindre tilfældig onsdagsbrandert over en mand med en blender og en shaker. Eller en dame! Absolut.

2) Højtalere
Jeg elsker vores små Jabra-højtalere, men de hører intet sted hjemme til en fest. Der skal være smæk på musikken – og så kan man selvfølgelig skrue ned ud på natten.

3) Telt
Selvom det ikke regner (det ved man jo aldrig), så giver det noget at samles om, at der er et telt i haven. Gerne uden sider, som det var det hos os. Og så er der også et sted at hænge de kulørte lamper, så der er hyggeligt lys, når solen går ned.

4) Selfieboks
Det er fandme sjovt! Vi lejede en selfiebox hos Myselfie.dk. Den ankom så om torsdagen, og man skulle ikke andet end at trykke på knappen! Der var supergodt lys på OG filter, så alle så blændende ud (i hvert fald først på natten…). Billederne modtager man først dagen efter via et link, og jeg kan bevidne, at stort set alle gæster har været forbi boksen. Det er meget mindre højtidligt og forstyrrende end en festfotograf, og gæsterne vælger jo selv, hvornår de lige synes, det passer ind i deres fest. Det handler også om at stikke selfieboksen et sted, hvor folk ér. Tæt på baren eller dansegulvet, eksempelvis. Ellers glemmer man den.

5) Pynt og kulørte lamper
Jo mere, man gør ud af at pynte op, jo mere fester folk. Forstå mig ret, det er selvfølgelig ikke uvæsentligt, at gæsterne er veludhvilede, og at drinks’ne er rigelige, kolde og stærke. Men når man som gæst føler sig velkommen og ser, at værterne virkelig har glædet sig, er det svært ikke at blive revet med af stemningen. Vi havde valgt et tema, hvilket jo gør, at man har en rettesnor. Desuden havde jeg indrettet en bar i vores drivhus, og bortset fra at bartenderen var ved at få hedeslag, gjorde det også noget godt, synes jeg. Det var sådan lidt anderledes at hente sin cocktail i et glashus i haven, og det synes folk var sjovt. Desuden var den jo tættest på der, hvor vi var, så derfor blev den brugt meget mere end baren i køkkenet.

6) Spil og lege
Jeg ved stadig ikke, hvem den fantastiske person var, som havde medbragt et spil beer-pong til 10 kr. fra Tiger, men jeg tror, det var noget af det, folke var mest begejstrede for. Det gjorde, at folk, der ikke kendte hinanden, havde det grineren sammen, for selvom man måske ikke lige er “Nåh, men hvad laver du så til dagligt?”-typen, har man så på den facon en måde at interagere med hinanden på. Det var helt vildt, så meget gang, der var i den leg. Til vores næste fest vil jeg også have øl-kroket og cava-stafet! Når man nu endelig har en udendørsfest, er det jo også om at udnytte det.

Ting, man skal overveje

1. Vi havde inviteret vores gæster til at komme allerede kl. 17.30, hvilket jo er ret tidligt, men det var fordi, vi gerne ville kunne feste i langt tid, og mange af vores gæster er forældre. Nogle gik hjem ved midnat og havde således god tid til at sove ud, før børnene vågnede, og det til trods for, at de havde drukket og festet i seks timer. Det er jo en epic win! Eneste lille “minus” ved den model er, at der var lyst meget længe. Det er selvfølgelig voldfedt på den ene side, men det betyder også, at der går en del timer, før nattefeststemningen indtræffer. Jeg synes ikke, det gjorde noget, men jeg kunne godt mærke, at stemningen blev endnu bedre, da mørket faldt på og faklerne og de kulørte lamper rigtigt kom til deres ret!

2. DJ
Vi sparede denne post væk, men det kunne jeg godt overveje at gøre anderledes en anden gang. Vi kørte med løbende udskifter og lod folk selv styre playlisten, men det glemmer man lidt, når festen ruller, og drinksene er gode, så nogle gange blev musikken ret ringe, og musikken ér altså enormt afgørende for stemningen!