Krapylerne vågner for tiden kl. 5.30 hver morgen. HVER morgen! Vi har mørklægningsgardiner på begge deres værelser, men jeg tror sådan set ikke det med, at de vågner så tidligt, er årstidsbetinget, selvom de om vinteren gerne sover til i hvert fald kl. 6 hvis ikke, når bølgerne går højt, helt til 6.30 engang imellem. Jeg tror bare, at forskellen er, at når de vågner en sommermorgen, som sommermorgenerne arter sig lige for tiden, så ruller de ikke om på den anden side og napper en halv time mere, som de måske nogle gange gør, når de vågner en frostkold januar med udsigt til mørke.
Ungernes værelse ligger ud til det samme lille repos, som mit og Jons værelse gør. Og overfor det repos, er et skråvindue, der meget gavmildt åbenbarer, at solen er stået op. Så selv om de ruller gardinerne ned og lukker dørene til, strømmer sommersolen ind ad den lille sprække mellem karmen og døren, og held og lykke med at forklare en 4-årig med sol i blikket, at natten altså ikke er slut endnu.

Summa sumarum: Vi står tidligt op! Og jeg synes egentlig, det er relativt fremragende. De seneste to dage er børnene så i stedet blevet afleveret en time tidligere i børnehave end normalt, og så henter jeg dem også tilsvarende tidligere (endnu en glæde ved livet som selvstændig og den fleksibilitet, der hører med), hvilket betyder, at vi får nogle længere eftermiddage i haven.
Den eneste udfordring er, at det ikke altid er sikkert, at jeg er helt udsovet, når Krapylerne er. Og den står jo for egen regning, kan man sagtens tillade sig at sige. Nok vågner de tidligt, men de er konsekvente! De fleste nætter sover de igennem, og jeg ved jo, at den hedder 5.30, når jeg forventes at stå klar med havregryn og LEGO-leg, så jeg kan jo for pokker bare stramme mig an og gå i seng kl. 21.30! Så får jeg mine otte timer og bør derfor forventes at være frisk som en Mentos.
Men det duer jeg virkeligt dårligt til, når himlen nu er så smuk, som den er om aftenen på de her lyse sommeraftner. Og når der nu er så køligt (og ubefolket) i haven, at jeg kan gå og sysle med mine små ting, uden at blive forstyret eller få solstik. Og så er jeg også gået i gang med en ny krimi …
Så klokken bliver tit mange, før jeg går i seng. Lige pludselig er klokken 23, og jeg begynder at få dårlig samvittighed overfor min hovedpude. Jeg kan rigtigt godt lide (tanken om) at slutte dagen af med en grundig aftenrutine, hvor jeg får fjernet al makeup grundigt, lægger en natmaske, måske bruger noget vippeserum og siger roligt godnat til mit eget, forkælede ansigt i spejlet. Og det sker også nogle gange! Men på de her lyse aftner, trækker jeg den så længe, jeg kan.
Jeg fjerner dog altid øjenmakeup! Jeg kan ikke sove med stive øjenvipper og synes altid, de straffer mig dagen efter ved ikke at ville samarbejde, hvis jeg ikke som det mindste sørger for dem, inden jeg sover. Men jeg har virkelig sjældent taget mig tid til at fjerne makeup og det skidt, som dagen byder på, i resten af ansigtet. Jeg kan ikke altid overskue at skulle have fat i flere forskellige produkter, når jeg sådan er på vej i stress-seng, men nu har jeg fået en hjælpende hånd!
Jeg er jo ambassadør for NIVEA, og det betyder, at de er så venlige at informere mig, når de laver nye produkter! Og det har de netop – i renseafdelingen! De har blandt andet lanceret noget så enkelt og skønt som en dut med renseservietter! Alle med børn vil vide, hvor meget man i særligt årene fra 1 til 3 år klamrer sig til vådservietter og går i små-panik, hvis man løber tør uforvarende. Og nu findes de altså også til voksne!
NIVEAs renseservietter er fugtet gavmildt med micellar water, som nænsomt og skånsomt renser husen for olie, fedt, snavs og makeuprester. Det er til lige præcis de der aftner, hvor man ikke orker. Når det er en vådserviet, så er der altså ingen undskyldning! For mit vedkommende har det betydet, at fordi jeg nu alligevel har fået renset ansigt, så får jeg faktisk også lige smurt natcreme i ansigtet og vupti, så har min hud det meget bedre, når jeg vågner om morgenen. Jeg føler mig ikke nødvendigvis friskere, men jeg ser (nogle gange) sådan ud, og det hjælper alligevel lidt på projektet. 😉