Det er nu 7 måneder siden, at vi valgte at hive ungerne ud af børnehaven, opsige vores lejlighed i det, man vist godt kan kalde hjertet af København og købe en bunke røde mursten på en blind villavej i en provinsby på Sjælland. Og næstefter Jon og Krapylerne er det det bedste, der er sket for mig i mit voksne liv. Jeg vidste godt, at jeg glædede mig til at flytte i hus en dag (Jons modningsproces var lidt længere end min), men jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, hvor glad, det ville gøre mig. Jeg har fået en ro helt ind i sjælen, som jeg ikke vidste, at man kunne finde ro i. Om det skyldes, at vi har verdens dejligste naboer, at vi har fået mere plads, at børnene trives mere end nogensinde før, eller at jeg har fået mere natur og flere soltimer ind i mit liv, ved jeg ikke, men jeg tror, det er en kombination.

Vi er ikke flyttet ud af København udelukkende for børnenes skyld, men samtidig var vi nok ikke flyttet i hus i Køge, hvis vi ikke havde haft børn. Vi har gjort det for vores alle sammens skyld, og det er jo ikke nogen hemmelighed, at når det spiller for ungerne, spiller det også for de voksne (hvilket må være den eneste grund til, at folk stadig tager til Lalandia, men det er en anden snak). Hugo og Berta er blevet andre mennesker, efter at vi er flyttet . især Berta. Bevares, de har en alder, hvor de hele tiden udvikler sig meget, men jeg synes alligevel, det er bemærkelsesværdigt hvor stor en forandring, de begge to har undergået. De er blevet gladere og mere frie, og de har begge to fået en større selvtillid. Jeg tror, det skyldes, at deres verden er blevet meget, meget mindre. Vi bor på en bette vej, hvor de hver dag møder de samme mennesker, som de kender, og der er børn i de fleste af husene, som de leger med næsten dagligt. For enden af vejen ligger børnehaven, og fra Hindbærstuen kan de se vores hus, så hvis det hele en dag skulle styrte sammen, ved de, hvor de skal spæne hen. I haven har vi en trampolin i græsplænen og et legehus i æbletræet, og genboen har en sandkasse, han gerne låner ud. Der er altid noget at lave, og de løber selv ind og ud uden at skulle spørge om lov eller følges et sted hen. Det spiller ganske enkelt max.

Jeg elsker at have fået naboer, som jeg snakker med hver eneste dag, og det sker heller ikke sjældent, at vi spiser aftensmad sammen, og da alle vores blommer modnede på én gang, lavede jeg næsten hver dag i 14 dage blommetrifli til alle på vejen om aftenen. Det fællesskab, man får, når man bor tæt på hinanden og ens børn er venner, er noget ret fint.

Jeg er ikke den eneste sjællænder, der kan se fidusen i at flytte ud af byen, og faktisk har Køgee en tilvækst på 1.000 om året, har jeg læst mig til. Nu er Køge jo ikke verdens navle (siger andre), men generelt flytter flere og flere ud af byen og køber huse. Det har virksomheden Bonava luret, så de bygger helt nye boligkvarterer, som er specialdesignet til at rumme alle de muligheder, som jeg netop har beskrevet ovenfor. Bonava bygger lige nu i bl.a. Vedbæk, Værløse, Glostrup og Køge, hvor de altså skaber familievenlige, aktive og sociale nabolag, som passer til forskellige livsstile.

Bonavas huse er allesammen splinternye, og med størrelser på mellem 100 og 152 kvadratmeter er der plads til de fleste familier. Fordi byggerierne er ved at blive opført nu, kan man som køber også være med til at vælge nogle af løsningerne i sit kommende hus.
Bonava holder løbende Åbent Hus-arrangementer, hvor man kan komme ud og se et prøvehus, så man får en fornemmelse af, hvordan kvartererne og husene kan ende med at se ud. Sådan et Bonava Åbent Hus finder eksempelvis sted på søndag i Værløse, og alle er velkomne! Jeg kommer selv med til arrangementet på søndag, faktisk, så hvis nogle af jer, der læser med, kunne have lyst til at gøre det samme, håber jeg, I lige vil albue mig i siden, hvis vores veje krydses derude, så vi kan sige hej til hinanden! Der kommer til at være underholdning og aktiviteter for børnene (eksempelvis æblepresning og tegnekonkurrencer), så det er jo ikke nogen dum måde at bruge sin søndag på. 

Hvis man vil med, skal man tilmelde sig her! (Det koster ikke noget, i øvrigt).

På søndag bliver vi så alle sammen hentet ved DGI Byen kl. 10.30 og kørt til Bonavas byggeri i Værløse.

I Værløse kan man så få en rundvisning i prøvehuset af en ejendomsmægler, og der vil også være eksperter, der kan rådføre om de finansielle detaljer, hvis man er nysgerrig efter at høre, hvordan det hele kan føres ud i livet.

Så hvis man går med tanker om at flytte i hus, håber jeg, at vi ses på søndag! 🙂

(Billederne er fra en af vores hotter-aftner i forhaven sammen med alle vores naboer. Naboskab kan seriøst anbefales! ❤️)