I efteråret sidste år var jeg med i programmet ‘Nærkontakt’ på Kanal 4. Jeg svarede ‘ja tak!’ først og tænkte mig om bagefter, da de ringede fra programmet for at høre, om det var noget for mig. Jeg tænkte slet ikke på det faktum, at programmet ville handle om nogle ret personlige ting, som jeg ikke normalt deler sådan helt vildt rundhåndet ud af til folk, jeg ikke kender.
I ugen efter gik jeg og vendte for og imod og endte så med at holde fast i min beslutning. I bund og grund fordi, jeg var hamrende nysgerrig! Jeg er til dels overtroisk og har altid haft en stærk tro på, at der findes mere her i verden end det, vi kan måle og veje. I mine yngre år var jeg faktisk også meget religiøs, men det er aftaget mere og mere med årene. Samlet set kan man måske kalde mig et ‘åndeligt’ menneske. Jeg tror på energier og ting og følelsers kraft.

For omkring 15 år siden var jeg hos en clairvoyant for første gang, og det var en meget overvældende oplevelse. Siden har jeg holdt mig helt fra at opsøge medier fra den alternative verden, fordi jeg havde brug for at rodfæste mig blandt det levende. Dét levende og de levende. Det kan være skidesvært at give slip på nogen, der ikke er her mere, hvis man beskæftiger sig alt for meget med, hvor de mon så er blevet af.

Efter at jeg har fået min egen familie og føler mig solidt rodfæstet i mit liv på jorden, har jeg igen haft lyst til at opsøge det lidt mere okkulte – af ren og skær nysgerrighed. I ugerne op til, at produktionsselskabet for Kanal 4 inviterede mig til at deltage i ‘Nærkontakt’, havde jeg flere gange følt mig prikket på skulderen at det alternative. Jeg blev ved med at støde ind i folk, der kunne læse aura eller tarotkort eller tale med de døde, og min nysgerrighed stod nok lidt på stilke. Så det virkede på en måde som en naturlig forlængelse at takke ja.

At medvirke i optagelserne var en blandet oplevelse, som jeg skrev lidt om her. Men overvejende godt! Dem, der stod for produktionen, var supersøde og meget tunet ind på, at vi, der medvirkede (i hvert fald jeg) ikke er vant til at lave TV på den måde. Eller til at lave TV overhovedet!
Nu her bagefter, hvor det skal vises i fjernsynet, er jeg sgu lidt ukomfortabel med det igen, må jeg sige. Jeg fik lov at se programmet allerede for nogle måneder siden, og jeg havde et par ønsker til ændringer, som de var så søde at implementere. Jeg synes, det er blevet et superfint program, selvom det for mig, der var med hele dagen og havde nogle ganske store, personlige oplevelser, synes synd at skære det hele ned til at blive vist på så kort tid. Meeen hvis det blev sendt som live-TV, var der nu nok en del, der ville være hoppet fra. 🙂

Programmet bliver vist i morgen, tirsdag d. 11. september kl. 21 på Kanal 4, og så kan man se det her på Dplay allerede nu, hvis man har et premieum-abonnement, og ellers gratis fra i morgen. Og ja, det er også der, man kan se ‘Ex on the Beach’! Så fik jeg dét tilfælles med castet på Mauritius, hehe …