Siden de blev født, har Hugo været forelsket i et hav af kvinder … Han var knap et år gammel, da han startede med at charmere damer i Netto. Jeg kunne rulle hele arsenalet af charmetricks ud uden at høste så meget som et skævt smil, og så vendte han sig om og blottede hele tandsættet til en hvilken som helst pige på den anden side af indkøbsvognen. Hans eneste kriterie er, at de skal være mindst teenagere. Og gerne ældre – bare de ser godt ud. Seriøst, Hugo flirter med smukke kvinder. Eksklusivt. Småpiger siger ham intet (så vil han meget hellere lege med drenge), men en naturlig, smuk pige – meget gerne lyshåret! – på omkring 22. Dét er lige ham!

Jeg vænnede mig til det hurtigt. Rystede det af mig og trøstede mig ved tanken om, at det stadig er mig, der får hans inderste tanker (og dem har han mange af!), og at det kun er mig, der duer, så snart verden på nogen som helst måde truer med at gå under – og det gør den jo relativt ofte, når man er en tænksom gut i småbørnsalderen.

Berta, derimod. Hun har altid været min største fan. Hun har kysset den jord, jeg går på, forbandet alle andre mennesker langt væk til fordel for mig, og om man så kastede legepladser, vandland eller forlystelsesparker efter hende: Hvis alternativet var at sidde på mit skød og snakke om kærlighed og neglelak, så vandt alternativet. Hun fortæller mig dagligt hvor dejlig, smuk, sød og elsket, jeg er, og hvis jeg så meget som får nye snørrebånd i mine sneaks, så bemærker Berta det og komplimenterer mit valg. I can do no wrong!

Men nu er det sket …

På ferien fik Berta et nyt idol. Halvvejs inde i rejsen til Zanzibar mødte vi en skidesød, dansk familie med tre børn. Faren arbejder for MAERSK, så familien har aldrig boet i Danmark, men derimod alle mulige andre eksotiske steder, og i disse år er de altså bosiddende i Ghana. De tre børn strakte sig over to sønner på 4 og 6 (fyr den af, Hux!) og en datter på 9. En smuk, sød, blond pige, der sjovt nok som sine søskende snakkede et drevent nordjysk, for det var det dansk, deres mor havde lært dem.

Berta kom meget hurtigt til at se op til denne 9-årige, som efter flere år med swimmingpool i haven svømmede som en fisk i vandet. Desuden var hun en øvet gymnast og kunne alverdens tricks på trampolinen. Berta var solgt.

Så nu snakker hun nordjysk! Min dejlige sønderjyske/københavnske/køgegensiske datter har kastet sin måske lidt blandede dialekt af sig og tillagt sig en, ingen af os her i huset ellers præsterer: Hun lyder som en blanding mellem pigen fra ferien og Niels Hausgaard! Det lyder enormt cute, lidt sært, og hver gang, hun gør det, giver det mig et stik i hjertet, fordi det fortæller mig, at hun ser op til en anden end mig… Hun synger på alle ord, og de sætninger, der før tog et par sekunder at ytre, strækker sig nu over hele minutter, fordi endelserne er alenlange. Hun går ned i slutningen af alle sætninger og favoriserer nogle ord fremfor andre, fordi de indeholder stavelser, det er lettere at synge på. Det er helt tosset!

Men jeg må trøste mig ved, at hun trods alt lyder som én fra Jylland og ikke én fra Amager (sorry, men det LYDER altså sødere i mine ører!). OG at hun lader til at have et veludviklet sprogøre. 😉