I den forgangne weekend var jeg alene med Krapylerne, idet Jon lå i spritlage i et sommerhus et sted på Sjælland i selskab med to andre handyr og en pokkers masse brætspil. Det er hans version af mit Las Vegas: Bajere, boys og brætspil. Noget nemmere at udleve end mine foretrukne adspredelser, men sådan er man jo så dejligt forskellige.

Imens han søbede rundt i en form for voksen-smoothie af druk og hassard, hang jeg ud med Krapylerne. Vi fik fodret hestene på Gammel Køgegård, leget på legeplads, købt telt til Hugos værelse, set Disney Show, og jeg fik sågar sovet længe, mens Krapylerne så tegnefilm i føromtalte nyindkøbte telt lørdag morgen. Det var et svir. Weekenden inden brugte jeg på mandestrip og rouletter i Vegas, denne weekend på perleplader og fingermaling i Køge. LOVE IT!

Søndag var vi på udflugt, og Krapylerne var enormt veloplagte på projektet, da de på forhånd vidste, at vi måde skulle køre med bus, og så skulle de være med til presse æblejuice. OG så havde vi talt om at tage på Jensens Bøfhus bagefter. (En af de få ting, livet i Køge efterlader en længsel efter).
Det event, vi var gæster ved, var Bonavas arrangement i Værløse.  Bonava bygger boliger mange forskellige steder – og altså lige for tiden i Værløse. De første rækkehuse er solgt for længst og bliver beboet allerede i løbet af efteråret, mens hele byggeriet står færdigt i 2020.


Bonava har arrangeret det sådan, at der hver søndag lige for tiden er busser, der kl. 10.30 samler folk op ved DGI Byen og kører ud til deres byggeri i Værløse. Filmhusene, hedder det, fordi det ligger lige ved siden af de filmstudier, der også har til huse derude. På den måde kan eventyrlystne, københavnske børnefamilier bruge søndagen på at blive klogere på, om det mon er noget for dem sådan at flytte ud af byen til et mere rekreativt område med masser af åbne vidder og dejlig natur.
For det er det, Filmhusene! Meget mere, end det vi har kørende her i Køge, og det er på den virkeligt fine måde. De sidste kilometer af vores bustur så jeg ikke andet end grønne marker og heste, der gik og græssede. Det var SÅ smukt og dejligt! Filmhusene ligger også lige ud til et stort, fredet område fyldt med bevoksning og vildt dyreliv, som man kan sidde og beskue fra sin terrasse. Omend man stadig kan cykle til toget på 10 minutter.

Rækkehusene ligger i små klynger, der vender ud mod et stort fælles område med legepladser og bålsted, og det hele er meget rettet ind mod, at man kommer til at indgå som en del af et fællesskab. Ikke økonomisk, men socialt. Det virkede simpelthen så hyggeligt og så godt tænkt!
Børnene, der bo i Filmhusene, hører til en lille landsbyskole, der pt kun går til 2. klasse og har i alt 35 børn. Det er mindre end Lysabild Skole, hvor jeg i 80’erne og 90’erne slog mine folder, og jeg kan ikke sige mig fri for at mærke et lille stik i maven over, at mine børn ikke skal gå dér! Det er satme da hyggeligt, og dér må der da være plads og rum til det enkelte barn, forestiller jeg mig.

Hvis man leger med tanken om at flytte udenfor byen, vil jeg anbefale, at man bruger en søndag på at tage på tur med Bonava. Alt er gratis – man bliver kørt derud og hjem igen, og børnene bliver underholdt, mens man kigger på det fint indrettede prøvehus og drikker økologisk æblemost fra den lokale gård. Hugo og Berta vendte sågar stolte hjem med rystede hindbær, brombærmarmelade og selvblandet æble/hindbær-saft.
Det var de fineste par timer, og selvom jeg ikke har nogen planer om at forlade vores fine hus i Køge, vil jeg med sindsro anbefale andre at tjekke Filmhusene i Værløse ud. Jeg er ingen ekspert på boligmarkedet OVERHOVEDET, men det ligner sådan noget af det der byggeri, der er masser af i Ørestad og på Amager, som i begyndelsen blev solgt for en slik, men som nu koster kassen.

Hvis man vil med Bonava på søndagstur til Åbent Hus, kan man læse mere her!