Indlægget indeholder reklame, da vi har fået rabat på vores rejse, men vi altså ellers selv har betalt. 🙂

Jeg ved det, jeg rejser meget. Og hvis jeg skulle ønske mig én ting i livet (udover et godt helbred og en dejlig familie), så skulle det være lige netop dét! At rejse meget! Så jeg kunne næsten ikke forestille mig det bedre, hvir jeg skal være ærlig! 🙂

Jeg havde fire sabbatår efter gymnasiet, inden jeg startede på universitetet, og min eneste fortrydelse for de år er, at jeg ikke rejste mere. Jeg rejste faktisk slet ikke. Der var sket noget i mit liv, som gjorde, at jeg ikke havde modet og lysten, men havde brug for at koncentrere mig og være til stede i det helt nære. Så ud fra det perspektiv er der jo intet at fortryde. Jeg har bare ofte tænkt siden, at nu var tiden løbet fra det med at rejse meget. Da jeg var studerende, havde jeg ikke råd, og da jeg mødte Jon, begyndte vi jo at indstille os på Projekt Familie efter et par år (og de første to år havde vi heller ikke råd), og så tænkte jeg, at det måtte blive engang, når jeg blev pensionist. Ligesom min far og hans kone – de rejser seriØST meget!

Men så blev jeg sgu blogger. Og jobbet alene betyder, at jeg er på mange flere rejser, end hvis jeg var blevet socialrådgiver eller gymnasielærer, som jeg også overvejede. Og oven i det har jeg en fleksibel arbejdstid (og vigtigt: En MAND med en ditto), OG fordi jeg lever af at lave samarbejder omhandlende ting, jeg godt kan lide, har jeg kunnet rejse lidt ekstra-meget med min familie. Og det er simpelthen genialt! Det gør mig så glad! Og når internettet en dag lukker, eller I alle sammen bliver træt af at høre om mig og mit lille liv, så vil jeg bruge aftnerne til at tænke tilbage på alle de dejlige rejser, jeg har været på. Fra Mols til Skagen og Las Vegas til London!

Og på fredag rejser vi altså igen – hele familien Lei Lange!
I 14 dage skal vi feriere på øen Zanzibar ud for Tanzanias kyst, og det bliver så vildt! Jeg har været i Tanzania før – henover min 31 års fødselsdag, da jeg i tre dage var med Louis Nielsen på de kanter for at dele briller ud til lokalbefolkningen. Det var en fuldkommen usammenligneligt stor oplevelse, og jeg lovede mig selv at komme tilbage en dag. Resten af holdet rejste efter de tre dage til Zanzibar, men jeg kunne ikke få fri fra mit job på ELLE, så det gik jeg glip af. But no more! På et tidspunkt lørdag lander vi på Zanzibar, hvor Jon skal dykke, og ungerne og jeg skal snorkle! Desuden skal vi se på kæmpeskildpadder på Prison Island, drikke en øl (ungerne må få noget kokosmælk) på Freddie Mercurys stamcafé i Stone Town, bade, bade, spise frisk frugt og bade … <3

Vi rejser for tredje gang med Yaneeda. Det var dem, vi var i Sri Lanka med (hvor vi havde en knap så heldig oplevelse, da Hugo blev indlagt på sygehuset med shigella), og det var også dem, vi var i Mexico med.
Jeg er glad for at rejse med Yaneeda, da de i bund og grund har nogle skidegode værdier. Yaneeda går meget op i bæredygtighed, hvilket selvfølgelig kan stå lidt i kontrast til, at de arrangerer rejser til destinationer, man skal flyve i mange timer for at komme til, men det hele behøver jo ikke være enten/eller.
Når man nu, som jeg, ér typen, der enormt godt kan lide at rejse, kan man tage lidt stilling til, hvor man rejser hen, og det er det, Yaneeda er meget opmærksomme på. De samarbejder med bæredygtige samarbejdspartnere, og de sørger for, at der er en bæredygtighed i det, de laver. De har ingen lokale guider eller ansatte ude på destinationerne, men kun (engelsktalende) lokale. Det vil sige, at lønningerne bliver i lokalsamfundet, hvor de skaber nytte og indtægt. Desuden booker de alle rejserne direkte hos destinationerne, hvilket betyder det samme OG har den bonuseffekt, at man får de oplevelser, som de lokale, der bor og har deres liv på destinationerne, løbende anbefaler.
Fordi Yaneeda løber alt til rejserne ude i lokalområderne, er priserne således, at Yaneeda har råd til at betale afsætterne en god pris, men samtidig er der ingen fordyrende mellemled, så de er stadig yderst konkurrencedygtige i forhold til andre på markedet herhjemme.
Jeg sad eksempelvis lige og talte vinterferie med min genbo i Køge i weekenden. Hun fortalte mig om deres budget og om de tilbud, hun havde indhentet fra andre arrangører, og jeg satte hende derefter straks i kontakt med Yaneeda (som hun endnu ikke kendte), da jeg er sikker på, at de kan gøre de både billigere og bedre.

En sidste ting, jeg vil nævne, er noget, som jeg ved, særligt Hugo får optur over! Han samler altid affald op, når vi går ture, fordi han er bange for, at koralerne i verdenshavene ellers vil dø. Da vi bookede rejsen gennem Yaneeda, fik vi ugen efter tilsendt en kuvert med små poser, som vi skal bruge, når vi samler skrald op på stranden! Initiativet hedder #10skraldiposen. Yaneeda har på den måde orkestreret, at der på deres rejser af turister på nuværende tidspunkt er samlet 247 kilo skrald op på eksotiske strande af folk, der var på ferie. Det er da fantastisk, og det glæder jeg mig til at bidrage til. Sammen med ungerne. Det er sgu noget, de forstår! At vi planter blomster i hjemmelavet muldjord fra vores kompostbunke giver dem en forståelse for, hvorfor vi skal sortere affaldet (og hvorfor, det giver mening), og at samle skrald op på stranden giver mening, fordi vi alle sammen har et fælles ansvar for vores fine jord.

Yaneeda skræddersyer rejser til den enkelte rejsende eller familie, og så har de nogle supergode samlede “rejsepakker” også. Vores rejse er lavet specielt til os, men de har sammensat den præcis samme rejse her, hvis man skulle have lyst til at se, hvad vi skal. Og den kan jo altså også bookes, hvis man skulle blive inspireret! 😉