KÆFT, jeg føler mig voksen, når jeg kan komme op at ringe over sådan noget som en støvsuger! Men man skal altså ikke underkende vigtigheden af at have noget ordentligt kram, når man har både hus og børn og mand og dårlige vaner.

Vi har prøvet med en robotstøvsuger engang, men det duer ikke for mig. Det kræver alt for meget forarbejde med ting, der skal flyttes til, at jeg synes, det kan betale sig.  

Vi har fået lov at teste en ny form for støvsuger her i Langehjemmet. Meget ulig nogen, jeg tidligere har prøvet, men jeg skal også være ærlig og fortælle, at Jon helt klart er den mest huslige af os to. Den støvsuger, vi tester, hedder Bosch Unlimited, og hvis man var oldschool ville man sige, at der var lidt til både lillefar og lillemor. Men Jon og jeg lever ikke rigtigt op til kønsrollemønstrene, så jeg må hellere bare forklare det, som det er.

Støvsugeren er ledningsfri! Den kører på det, der kaldes et 18V Power for ALL-batteri, der er på størrelse med en mellemstor madpakke, som sidder oppe i håndtaget. Jeg behøver nok ikke gå vanvittigt meget i detaljer med, hvor praktisk det er at have en støvsuger uden ledning. For det er det – vitterligt! Der følger to batterier med, så man kan oplade det ene, mens man bruger det andet, og på den måde altid have et batteri klar til kamp.

Indlægget kunne sådan set fint slutte her – ordet ‘Unlimited’ er sådan set forklaret, og denne ledningsfri støvsuger, som i øvrigt også er posefri, hvilket både miljøet og praktikken nyder godt af, har en klar eksistensberettigelse. Den er kraftfuld og fylder meget mindre i skabet end sin forgænger. Alle er glade.

Men der er mere!

Det Power for ALL-batteri, der hører til støvsugeren, virker nemlig også til det store udvalg af Bosch Power Tools. Vi troede først, det var en fejl, da hele baduljen blev leveret til testning på adressen i Køge, og Jon vægrede sig noget, da jeg ville ringe og gøre firmaet opmærksom på missæren. Pludselig var han nemlig den interessante i vores ende af vejen for en stund! Vores genboer, som er umådeligt handy, var relativt målløse over alle de kraftfulde værktøjer, vi nu pludselig havde ubegrænset adgang til! (Vi plejer at låne af dem, og det er der naturligvis en vis prestige i for udlåneren). Og finessen var heller ikke tabt på dem! Elegancen i, at man nøjedes med ét batteri, der duer til det hele!

 
Således er vi lige nu indehavere af både en fleksibel stangstøvsuger, som kan tilpasses og tilknyttes ekstra-udstyr, så man kan bruge den overalt i huset, møblementet og sågar i bilen (og ekstra plads i kosteskabet til pantflasker), en boremaskine, en slagboremaskine og en masse andre handy sager, fra Bosch som de bybørn, vi er, lige skal finde ud af hvad skal bruges til! (Og i weekenden købte jeg ydermere selv en hækklipper og en kanttrimmer, der passer til samme batteri). Vi har en plan om selv at give os i kast med at rive en væg ned her i huset henover vinteren, så i den forbindelse bliver vi formentligt endnu klogere.  

Jeg tog dog forskud på glæden angående de planlagte husforbedringer ved et event på Amager for nogle uger siden. Jeg var inviteret hjem til boligbloggeren Mette Helena, der i samarbejde med Bosch var blevet enige om, at det da var en knaldgod idé at lade mig og omkring 10 andre maltraktere en væg i hendes ellers helt fantastisk pæne hjem ved hjælp af de her powertools fra BOSCH. Jeg var noget nervøs ved opgaven, men mange af de andre, der til dagligt beskæftiger sig noget mere med indretning end jeg, præsterede en mere krum hals, så væggen blev dekoreret. Om det blev pænt, må være en subjektiv vurdering, og den kan man så gøre sig i videoen herunder. 😉