Længe leve den revolution, der opstod på de sociale medier i kølvandet af hashtagget #metoo og #timesup, som opstod i oktober 2017, da Harvey Weinstein blev outlet som noget af en pervers stodder med alt for meget magt. #metoo og #timesup satte fokus på seksuelle overgreb, skjulte ofre og kvinders (og mænds, selvfølgelig) ret til egen krop og vigtigheden af samtykke forud for sex (og oplysning til visse fladpandede eksistenser om, at stiltiende samtykke i denne sammenhæng ikke er en ting, og at sex med folk, der sover, er ulovligt). Og #timesup har taget den debat med sig videre og er, som jeg ser det, lidt blevet flag for menneskers ret til at være, som de er. Og måske i særdeleshed kvinders ret til at være, gøre, sige, knalde og se ud, som vi vil. I det mindste på lige fod med mænd!

Og meget er sket siden da – på bare to år. Der bliver lavet flere Hollywood-film med kvindelige hovedroller, som ikke nødvendigvis handler udelukkende om romantik og mænd med blødt hår, og piben har generelt i pressen fået en anden lyd, hvilket jeg synes er vanvittigt klædeligt! Der er færre marginaliseringer (synes jeg), og der er en række ting, man ikke længere kan tillade sig at sige og skrive, for det vil folk ganske enkelt ikke finde sig i.

Jeg faldt i dag på TimeHop over billedet og teksten herover, som jeg postede på Instagram for to år siden. BT har (gætter jeg) den intention at hylde Ena Spottag, som stod i finalen i Vild Med Dans overfor Stephania Portalivo, og hele Danmark havde forelsket sig i begge de to charmerende skuespillerinder. Og jeg blev så snotfornærmet over at se, at man valgte at fremhæve det faktum, at Ena var overvægtig og gjorde hende til en form for niche-heltinde. Folks vægt er sjældent relevant for noget som helst, og i dette tilfælde var det det endnu mindre, da det sådan set handlede om, at Ena var cool, og folk så op til hende.

Da jeg så throwback’et, tænkte jeg straks, at det var ikke sket i dag. Det tror jeg sgu vitterligt ikke! En eller anden ville have smækket hånden i bordet mellem computer og udgivelse og sagt, at den slags vil damerne (og mændene) i dagens Danmark altså ikke acceptere. Og det ville vedkommende have fuldkommen ret i!

Og hvor er det skønt at se, synes jeg, at noget er forandret i den her henseende. På bare to år! Så det batter altså at galpe op! Så lad os bare blive ved med det! 😄❤️