Jeg er stadig på Als, hvor jeg sidder under dynen i min far og Elkes TV-stue sammen med Hugo. Han har opdaget, at De Gamle har Disney Junior-kanalen, og han æder det råt. Jeg synes ikke, jeg er gammeldags, men hjemme i Køge ser ungerne ikke meget flow-TV, YouTube eller andre ting, hvor de bliver udsat for reklamer. Når de ser tegnefilm, ser de et afsnit af en serie på ViaPlay eller Netflix, og når det er slut, skriger de “Må vi se en tiiiiiil?”. Jeg kan også meget godt lide, at det ikke bare banker derud af, indtil nogen kommer og slukker, men at der tages stilling mellem hvert afsnit. Og altså ikke til, hvilke af tingene i reklamerne, men ikke kan leve uden. Hugo er hoppet i med begge ben og ønsker sig nu både oprydnings-lastbilen Mr. Duster, My Little Pony’er i alle tilgængelige farver og en modellervoks-dims, der gør det muligt at klippe modellervokshåret af en dukke. Men der skal være forskel på hverdag og fest, og hos Bedstefar og Bedstemor ser vi således flow-TV og reklamer og drømmer om plastik i overflod!

I eftermiddag kommer Berta og Jon fra Samsø til Als, og jeg glæææder mig til at se dem. Det er jeg ene om, hvis man skal tro Hugos udsagn. Han kan ikke lide piger (med undtagelse af undertegnede, lykkeligvis), så han elsker ikke Berta, er hans postulat. Men da vi i går var et smut ned over grænsen for at shoppe i Fleggaard, ringede Jon. Han gav røret til Berta og jeg til Hugo, og så havde Krapylerne således deres allerførste indbyrdes telefonsamtale. De delte indgående med hinanden, hvor de var og hvad de havde oplevet, og Hugo holdt hånden over røret for at spørge mig, om han måtte købe nogle vingummier til Berta, og da de var bevilliget, berettede han entusiastisk for sin søster, at hun kunne glæde sig til en stor overraskelse, når de sås igen. Jon og jeg havde meget travlt med at råbe ‘CUUUUUUUTE!!!’ ind i røret til hinanden efterfølgende.

I aften skal Krapylerne passes af deres bedsteforældre, mens Jon og jeg skal til gallapremiere på filmen ‘I Krig og Kærlighed’, som er sat i Sønderjylland og derfor har lokal premiere. Balladen finder sted på Alsion og IKKE i den relativt nyåbnede biograf i Sønderborg, hvilket ærgrer mig grænseløst, da jeg har opdaget, at den er på Top 5 over de bedste biografer i hele Europa! Efter sigende er der businessclass-sæder i hele salen OG for en mer-betaling kan man leje en loge MED EGET KØLESKAB!

Men jeg glæder mig selvsagt til at deltage i en sønderjysk premiere og ærgres kun over, at jeg ikke har fået pakket helt det tøj, jeg havde planer om, da det for sent gik op for mig, at dresscoden dikterer ‘Smart Evening eller Black Tie’. Jon har samme problem, og INGEN tøjbutikker har åbent hernede om søndagen, så vi planlægger et optimistisk rov i min far og Elkes garderober senere …

Billedet øverst er fra i går, hvor Hugo og jeg besøgte en af mine bedste veninder og hendes 9-årige søn. Han er Hugos BEDSTE ven, og om følelserne er gensidige, er nok uvist, men heldigvis er den store dreng så sød og empatisk, at Hugo altid flyver rundt på en lyserød sky efter et besøg hos sit store idol.