Hugo og jeg har i dag leget med LEGO, spist Nutella-mader og senest spist frokost OG softice på Jensens Bøfhus, og nu sidder vi i IC3-toget mod Sønderborg. Berta og Jon er ikke sådan lige at få øje på i vores kølvand, for de er på Samsø.

Jons mormor fylder i dag 98 år, så hele familien er naturligt nok valfartet til Samsø for at besøge hende. Jons mormor er et vanvittigt dejligt, åndsfrisk menneske, men hun er altså gammel. Hun bliver hurtigt træt (særligt med gæster), hun er næsten helt blind, og hun hører ikke så godt længere. Derfor synes jeg egentlig, det er lidt synd, at alle slægtninge vælger at besøge hende på én og samme gang i stedet for i fødselsdagsgave måske at forære hende en kalender for 2019, hvor der var indlagt besøg fra alle familiemedlemmer – men forskudt med to-tre ugers mellemrum.

Men damen skal fejres, det er klart! Jeg foreslog dog i den forgangne uge Jon, at vi sendte ham og et af børnene som repræsentanter for Lei Lange-grenen af familien, og så kunne jeg tage til Als med det andet barn. På søndag skal vi nemlig alligevel til Als, da Jon og jeg er inviteret til den sønderjyske premiere på filmen ‘I Krig Og Kærlighed’, mens De Gamle passer ungerne. Og hvis vi delte os op på denne måde, ville vi både sikre, at Oldemor bliver løbet lidt mindre over ende, da vores tvillinger er betragteligt mindre larmende hver for sig end som sæt, og desuden kunne ungerne få lidt højt skattet alenetid med hver deres forælder. Og bedsteforældre! Farmor og faster på Samsø og bedstefar og bedstemor på Als.

Således afgjort! Min eneste frygt var, at Berta ville modsætte sig idéen, da den indebærer en afskillelse mellem hende og jeg på TO nætter (det oplagte valg var at tage Hugo med til Als, da vi således også får lejlighed til at besøge en af mine veninder, hvis søn han elsker at lege med, og det får han nu lejlighed til uden det vanlige “Husk nu lige, at Berta også gerne må være med”-soundtrack), men den frygt var umiddelbart ubegrundet. Damen glædede sig fra første færd enormt meget til alenetid med Jon og farmor uden sin (lad os kalde ham) meget ekstroverte bror, og hun gik straks ned for at finde en kjole frem, som var passende til en fødselsdag! Desuden skulle de jo sejle med FÆRGE!

Så her sidder vi, Hux og jeg. Og det er skidehyggeligt! Han ser tegnefilm, og jeg skal have arbejdet lidt på min medbragte laptop. I aften skal vi til tidlig Mortens Aften hos Bedstemors side af familien, og Hugo glæder sig til at være i centrum af sine bedsteforældres opmærksomhed. Vi er ikke gode nok til at skille familien op, men vi skal være bedre, for det er så fint! ❤️