Jeg er inviteret på den her tur af Macaos Turistråd.

Et mojn fra Macao, hvor jeg ligger i et badekar og samler kræfter. Den her by har det hele og lidt ekstra, og Sneglen og jeg spæner rundt for at nå det meste.

Jeg har aldrig været i Kina før, og Macao er et indtagende første møde. Og lidt skizofrent. Her er både lidt som i USA, fordi Macao er den kinesiske version af Las Vegas. Og så er her selvfølgelig enormt kinesisk, hvilket er en ny kultur for mig at stifte glædeligt bekendtskab med. Og så er macaneserne (gætter jeg på, det hedder?) også meget stolte af de europæiske rødder de har fra dengang, Macao var en portugisisk koloni. En ægte macaneser er halvt portugiser og halvt kineser, og hvis der har sneget sig lidt russer ind i mixet, så spiller man det andet op.

I dag har vi spist frokost på The Parisian, som er er hotel med et stort Eiffeltårn udenfor, og i bekendte tårn spiste vi på en enormt fr sk restaurant, hvor køkkenet var en fusion mellem kinesisk og fransk. SINDSSYGT lækkert! Vi havde selskab af en macanesisk PR-pige fra hotellet, og hun var meget spændt på at se vores reaktion på hotellets decor. Og det var sindssygt fra sk og dermed enormt europæisk! “Problemet” var imidlertid, at vi kun havde været i Macao i lidt over et døgn, hvor alle indtryk allerede var fra meget forskellige kulturer, så vi havde nok ikke helt forstået grundigt nok, at vi var i Kina til at opleve den forbløffelse, som hun efterspurgte. 😆

Her er komplet fantastisk, oplevelserne er utallige, alle de mennesker, vi møder og taler med er inkarnationen af venlighed, og deres humor minder meget om den danske, hvilket er skideheldigt for mig, da jeg ellers har en tendens til at virke upassende. 😄

I aften skal vi ud og se et show med noget dansende vand (jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente, men jeg er blevet fortalt, at det er verdens mest anerkendte show lige nu, så jeg er top-game!), og bagefter skal vi spise en sen middag og så måske have en cocktail eller to.

Stort MM-møs fra Macao med ønsket om en dejlig lørdag! ❤️