For to uger siden havde vi naboerne til middag her i privaten. Det er ikke noget, der sker sjældent, men alligevel var det ganske anderledes denne gang. Forskellen var, at Jon ikke stod i køkkenet hele aftenen (som han gør, når han står for maden) og at ingen af retterne var lavet af Knorr (som er tilfældet, når jeg står for maden).
Vi havde nemlig besøg af to nydelige kokke fra restaurant L’Altro i København. Det kan man nemlig nu – gennem Chefmade! Ikke bare fra L’Altro, men fra alle mulige restauranter lige fra mere enkle beværtninger til de helt fancy-schmanzy steder. Kokkene kommer simpelthen hjem til én og tilbereder og serverer al maden som om, man var på restaurant. Og når de er færdige, rydder de op og sætter i opvaskeren, inden de smutter igen.

Jeg var en lille smule nervøs i starten, fordi L’Altro havde et par personalemæssige udfordringer og derfor kom fra hovedstaden noget senere end aftalt, hvilket resulterede i, var min frygt, at vi ville komme i gang med middagen senere end forventet. Hvilket kunne udvikle sig til en sand katastrofe, da der var tale om en hverdagsaften og ikke mindre end tre 4-5-årige middagsdeltagere. Og der er intet forsonende at sige om myldretidstrafikken fra København til Køge. Jo, at det er pænt med alle de blinkende lys, måske, men det hjalp os jo lidet i den givne situation.
Vi løste panikken ved at åbne en flaske champagne, og da jeg havde drukket et halvt glas, var stemningen markant forbedret, kokkene ankommet og første ret serveret! De var så lyn-hurtige, og første ret var italiensk skinke, som ikke skulle varmes, så jeg havde ikke haft grund til at ryste i bukserne overhovedet, og aftenen blev salig, som havde julefreden sænket sig over os.

Åh, jeg vænnede mig alt for hurtigt til at have personale i huset på den måde!
Det føltes alt for behageligt og naturligt at to faglærte gentlemen syslede rundt i mit køkken og serverede den ene godbid efter den anden! Det gad jeg viiirkelig godt opleve noget oftere, og der var noget himmelsk over at sidde dér og nyde den ene delikatesse efter den anden, mens ungerne frit kunne fortrække til deres værelser eller tegnefilm i sofaen, når de ikke længere gad lege restaurant, mens vi andre kunne fortsætte med at nyde opvartningen! Det er det længste restaurantbesøg, jeg har haft med børn, og så havde jeg endda komforten ved at være i eget hus, OG jeg virkede som verdens mest overskudsagtige værtinde (efter det omtalte glas champagne).

Chefmade er som en form for Airbnb for restauranter. I stedet for at besøge dem, besøger de så bare dig. Og vinderen af dagens julekalenderlåge får altså en middag for 8 personer i eget hjem!
For at deltage skal man blot klikke ind på Chefmade.dk og finde den restaurant, man helst vil have besøg af, og så lægge et link ind i kommentarfeltet herunder. Jeg har spurgt, og jeg må sgu ikke selv deltage. 😉
Men sandheden er, at det ikke er sidste gang, jeg skal have fint besøg af kokke fra Chefmade. Det er simpelthen for cool!