Okay, jeg har jo simpelthen GLEMT at tage billeder af vores værelse på Riad Bliss i Marrakech! For pokker, da! Det var ellers enormt dejligt, og beliggenheden var det, man nok godt kan kalde unik. Jeg tror, det er fordi, jeg lavede så mange stories derfra – så glemte jeg simpelthen at tage egentlige fotografier. Sorry!

Men jeg vil virkelig anbefale Riad Bliss! Jeg har været i Marrakech 9 eller 10 gange efterhånden og har boet næsten lige så mange steder. Og jeg har boet MANGE steder, der var billigere end Riad Bliss, det skal altså også lige siges. Prisen på overnatningerne her svinger meget på Booking.com, hvor jeg bestilte vores, og fordi jeg var lidt for hidsig med at se på billederne i dagene op til min bestilling, steg prisen sgu – så en anden anbefaling må være bare at beslutte sig. 😅

Riad Bliss ligger dybt nede i souken – lige overfor Le Jardin Secrét og 100 meter fra Terrasse Des Epices, som er en restaurant, de fleste danskere (og andre turister) besøger, når de er i Marrakech. Jeg inklusive.

Berta og jeg havde et ‘executive’ dobbeltværelse, og det var dejligt stort og havde et fint, fint badeværelse. Men som med mange andre steder i Marrakech om vinteren, så var der hamrende koldt indendørs. Der var aircon og elektrisk varmeblæser, men det, der faktisk virkede bedst (og jo så samtidig var mest bæredygtigt) var faktisk at fylde en varmedunk og kravle ned under dynen og lade de ligge i fodenden. Det var umuligt at holde varmen i riadet andre steder end under dynen. Også om eftermiddagen, når det var varmt nok til at sidde i bikini på tagterrassen.

Alligevel vil jeg anbefale Riad Bliss, fordi der var enormt hyggeligt, of beliggenheden er den bedste, jeg har prøvet i Marrakech. De havde færd i en mindre ombygning, så de serverede kun morgenmad (som var supergod og inkluderet), men normalt har de også servering til frokost og aften. Den første aften ville vi gerne spise i sengen, så da hentede de bare et menukort til os på restauranten lige ved siden af og serverede det på sengekanten.

Normalt tagger jeg de steder, jeg bor på, når jeg er ude at rejse, og grunden til, at jeg undlod denne gang, er måske lidt åndssvag. Men da jeg startede den her snak om, hvorvidt det var en dum idé at rejse til Marrakech eller ej efter de forfærdelige hændelser i Marrakech, på Instagram, var der en, der skrev til mig, at hun havde forstået det sådan, at de terrorister, der tog livet af de to piger i bjergene udenfor byen, havde fundet dem via deres Instagram, fordi de geotaggede det sted, de sov. Berta og jeg kunne næppe have sovet meget tryggere end midt i souken, hvor befolkningstætheden er overvældende, men alligevel satte den besked sig i maven på mig, og jeg besluttede mig for min sjælefreds og min nattesøvns skyld for ikke at dele det sted, vi overnattede, før vi atter var retur.

Men Marrakech er fantastisk. Og uforandret – heldigvis! Jeg vil anbefale alle at rejse derned og køre i tuktuk, købe tæpper og keramik, spise tagine og vaffelis eller drikke friske juicer og spise grillet kød på Djeema el Fna. Åh, take me back! ❤️🙌🏻

Hvis man booker værelser på Booking.com, kan man få 15€ rabat ved at bruge koden MMLEIL86. Så får jeg ligeledes 15€ at overnatte for ved næste rejse. Og man kan selv oprette en kode, man kan dele med sine venner, hvis man vil. 😊👍🏻