Okay, det er min nye ting, det her! At rejse alene med børnene, hver for sig. Jeg vil bestræbe mig på at gøre det til en årlig ting. Om det så bliver i ind- eller udland, må komme an på så meget. Men to-tre gode dage med én yndlings! Kæft, hvor er det RART!

Den første dag, altså i lørdags, var alt fryd og gammen. Berta var så svinelykkelig over at være her og være her alene med mig. Vi var 110 % tunet ind på hinanden og alt, vi gjorde, var i sync. Vi brød først øjenkontakten, da hun faldt i søvn den aften.

I går var anderledes. Der var hun “testy” og lidt af en bisse. Gjorde ting, hun godt ved, hun ikke må, og lavede lidt ballade. Det var sgu egentlig meget dejligt at opleve sådan på tomandshånd. Det er jo tit det, der får tingene til at blive uoverskuelige på hverdagene derhjemme – når begge ungerne har sådan en dag (eller sådan en weekend), og jeg er alene med dem. Jeg troede måske lidt, det var et humør, de kun fik hinanden i, men næh nej, det duer Berta ganske fint til alene. 😄 Og det er betydeligt lettere at rumme, når der blot er en enkelt rod inde i billedet. Kein Problem. Hun savnede også Hugo en del i går, hvilket hun ellers aldrig har sagt. Da jeg spurgte, hvad hun savnede at lave med ham, svarede hun meget tro til humøret “At lave hemmelige ting, dig og far ikke må vide noget om!”

Det er allerede ret let at mærke, at hun plejer at have mere “børnetid”, end hun har på sådan en tur alene med mig. At der normalt er en anden i hendes (øjen-)højde at lege og grine med, og det sætter også tingene lidt i perspektiv – måske for os begge to. For de to går ellers igennem en af deres hårde perioder for tiden, hvis man kan sige det sådan. 😅 De er begge to meget optaget af at finde ud af, hvem de er, og der optager køn dem og deres kammerater en hel del. Så særligt drengene kan ikke ret godt lide piger for tiden… Og det er lidt hårdt, når der er 13 drenge og 4 piger på stuen i deres børnehave og de fleste nabobørn i øvrigt også er boys. Det smitter, og Hugo løber med på den. Desuden er de også nået et punkt, hvor det bliver lidt tydeligt, at piger nogle gange er lidt tidligere modnet end drenge. Berta er i bund og grund ældre end Hugo, så begge dele skaber nogle gnidninger og masser af skænderier. Og så har de en mor, der ikke altid er skidegod til at tackle situationen og i stedet nogle gange bare råber med.., 🙈

Så den her tur fantastisk, dejlig og en lille smule øjenåbnende. De skypede sammen igen i morgen og det første, de gav udtryk for var, at de savner hinanden. Hux blev sgu helt misty eyed, og så kan man måske gætte sig til, hvad vej det gik for mor her.. 😭

I dag skal vi nyde vores sidste dag, omend Berta giver udtryk for helst at ville sidde i sengen og se Youtube. Det har hun aldrig prøvet før – jeg har slettet appen fra begge deres iPads, da jeg synes, det er et bundløst hul af alt for mange valgmuligheder og for meget lort, når man er så ung. Men hendes iPad vil ikke oplade, så i går fik hun lov at se nogle youtube-videoer på min computer, og nu er hun hooked på farvelægningsvideoer. Hun skal detoxes så snart, vi sætter os ind på flyet! 😅

Jeg overvejer en frokost på La Mamounia. Berta er ikke tosset med de steder, hvor befolkningstætheden bliver alt for kraftig, så jeg tænker, det er en god idé for os begge. Og så måske et visit i YSLs have og noget Uno på en tagterrasse.

Aaaaaah! 🥰