Så er Berta og jo efterhånden godt og grundigt retur fra Marrakech, og meget mod sædvane er jeg allerede gået i gang med at vaske vores tøj – selvom det kun er under en uge siden, vi returnerede. Det ér i sandhed et særtilfælde! Der er faktisk muligvis tale om en personlig rekord.
Efter sådan tre dage i soukens sanselige dyb, har man klæderne fulde af støv. Og knallert-os. Og dufte og magi. Og her kan vores vaskemaskine altså ikke helt kende forskel, den fjerner bare det hele – til trods for, at den betegner sig selv som værende intelligent. 😉
Vores nye vaskemaskine er en “HomeProfessional”, den hedder BOSCH i-DOS, og den har modelnavnet WAY32899SN. Vi har brugt den i nogle måneder nu.

At være vaskemaskine er en noget utaknemmelig eksistens, for det er en af de ting, man ikke tænker meget over, så længe det fungerer. Det er først, når noget er i vejen, at vigtigheden af en god vaskemaskine går op for én. (Lidt som at mangle en vatpind, når man lægger flydende eyeliner eller toiletpapir, når … ja.).

Den vaskemaskine, vi havde inden den her, fulgte med huset, og den fungerede sådan set formålstjenesteligt. Men alligevel har jeg været yderst tilfreds med byttet! Det er sådan set mest af alt et miljømæssigt perspektiv. Jeg er glad for, at den er så let i forhold til sit elforbrug, og så er det altså freaking smart, at den selv kan dosere, hvor meget vaskemiddel der skal til! Her har jeg aldrig været vanvittigt skarp selv, nemlig, og har ofte frygtet, at jeg hældte for meget vaskemiddel ud i verden på den konto. Men det er jo i så fald slut nu!
Desuden kan den fjerne de 16 mest almindelige pletter med en særlig teknologi, hvilket er smart, når man bor sammen med småbørn og i øvrigt selv er, well, mig. 😉
Jeg har i øvrigt også haft udelukkende gode resultater med at vaske de sarte ting, jeg tidligere ellers var lidt for nervøs til at smide i vaskemaskinen og derfor vaskede i hånden. Så det går sgu godt i kælderen i Køge!


Til de, der ligesom jeg er nysgerrig på, hvad de 16 mest hyppigt forekommende pletter er i en dansk husholdning (eller en deltid-marokkansk, kan man sige. Jeg kan garantere Dem for, at der kommer tomatpletter på tøjet, når man spiser pasta i sengen), kan jeg afsløre, at der er tale om følgende:

– Babymad
– Blod
– Æg
– Jordbær
– Jord og sand
– Græs
– Kaffe
– Kosmetik
– Appelsiner
– Rødvin
– Chokolade
– Sved
– Snavsede strømper
– Spisefedt/-olie
– Te
– Tomat