Meget kan ske på en formiddag!
Indtil i torsdags var jeg ikke engang bloddonor, og i disse dage er jeg så pludselig talerør for bloddonororganisationer i hele landet! Det er sjovt, pudsigt, fantastisk og genialt! Det, som startede med en følelse af magtesløshed i torsdag, er nu omdannet til en følelse mulighed, sammenhold og tro på det gode i folk.
Det er ikke første gang, jeg oplever, at noget, jeg foretager mig på Instagram, går viralt. Der var jo også en dér VM-prank i sommer, hvor rigtigt mange af jer, der følger med, var så venlige at tage røveren på jeres mænd med velleverede fodboldfacts og dele deres måben med os andre på stories.
Men det er første gang, jeg oplever at være blevet bakket sådan op af de mere traditionelle medier. Og hvis jeg skulle blive landskendt for noget – siddende i min gule IKEA-stol iklædt nattøj med uvasket hår og makeuprester – så gør mig mig knagme ikke noget, at det er i denne sags tjeneste! For der tikker nye bloddonorer og stamcelledonorer ind hele tiden … Og des flere, der tikker ind, des flere mennesker med kræft, leukæmi og mange andre sygdomme, hvor blodtransfusion er uundgåeligt, eller hvor et er nødvendigt at redde liv ved hjælp af stamceller.

De nyeste tal kommer her!
Fra i torsdags kl. 10.55 til i dag, mandag kl. 9.45, er der kommet 2.014 nye stamcelledonorer og 2.724 nye bloddonorer i registret!

Det er jo heeelt vildt! Til sammenligning fik stamcelleregistret 195 tilmeldinger i hele januar! TAK, folkens! Bare TAK! Og til jer, der endnu ikke er tilmeldt, kan det gøres her som bloddonor og her som stamcelledonor. Det hele har jo taget fart nu, fordi jeg, som åbenbart mange andre, ikke vidste, hvor let det i dag er at donere stamceller. De kan tappes gennem blodet, og man skal derved ikke ind og bore i hoftekammen, som man skulle i gamle dage. Det er såre simpelt, og det redder liv. Så kan man leve videre med dét på samvittigheden – OG glæde sig over, at hvis man selv en dag får brug for stamceller, så er registret langt rigere, end det var i sidste uge!
Medieomtalen af det, der startede som en bette story, og som I, der følger med, har givet luft under vingerne, har været ret enorm. I hvert fald set fra mit beskedne perspektiv.
Lørdag aften udgav Berlingske.dk denne her artikel, og den fulgte deres flabede lillebror, BT.dk, naturligvis op med denne her artikel med forsiden-overskriften “Blogger græd på Instagram, og så var der noget, der “eksploderede””. Hehe. Oh, well. Whatever works!
Søndag ringede TV2 og interviewede mig, og de bragte siden denne artikel. Desuden fik jeg ligeledes søndag besøg af et reportagehold, så om aften præsenterede selveste Poul-Erik Skammelsen et indslag i TV2 Nyhederne, hvor jeg bliver interviewet i selvsamme IKEA-stol – denne gang dog med sminke på.

I morges startede jeg så dagen ud med at møde ind hos Go’ Morgen Danmark kl. 6.40, hvor jeg blev interviewet i sofaen i Tivoli sammen med en overlæge fra Rigshospitalet, som gjorde os alle sammen endnu klogere på det med stamceller. På vej hjem i bilen hørte jeg, at P3 åbnede nyhedsoversigten om at fortælle om “bloggeren, der fik folk til at blive stamcelledonorer”.
Atter hjemme i Køge blev jeg ringet op af først Ekstrabladet, som således nu brygger på en online-artikel og sidenhen P4, som ringer til mig kl. 14 for at interviewe mig live til programmet ‘KLIK’. Sisse Sejr har også lige ringet og lavet et båndet interview til sit program på Radio 100, og i morgen aften skal jeg i Aftenshowet på DR1.

HOLY COW! Hvor ville jeg ønske, at alle de ting, jeg gerne vil sprede kendskabet til, gik viralt på den måde! Så ville I alle sammen have et sponsorbarn gennem PlanBØRNEfonden, og jeg ville have en spa-afdeling i kælderen! 😉
Jeg er så STOLT af det her! Og hver gang, jeg har tænkt det, føles den tanke weird, for jeg har jo ikke gjort noget. Jeg har delt en story – det er noget, rigtigt mange mennesker gør hver eneste dag. Heldigvis er I bare voldsomt mange, der har taget budskabet til jer, har delt det videre og har meldt jer under fanerne. Og her står vi så – SAMMEN. Det føles i sandhed fantastisk! <3