Det er meget, meget overvældende …
Jeg har aldrig prøvet noget, der tilnærmelsesvis minder om det, der er sket siden i torsdags! Aldrig har mit job som blogger føltes mere meningsfyldt, og faktisk er det måske også noget af det i mit liv sådan overordnet set, som jeg er mest stolt af (udover de der røvhuller, jeg er mor til, det siger sig selv). Hvis man ikke er med på, hvad jeg taler om, så kan man se det på min Instagram her, hvor de stories, der de seneste dage har fået meget opmærksomhed, ligger under ‘Højdepunkter’. (Lige efter mine stories fra mine tømmermænd i Macao … My life in a nutshell…)

Jeg er så sindssygt glad for, at min bette story af mig i en krøllet natdragt med sovehår i Køge er nået så bredt ud og har fået så mange flere til at melde sig som bloddonor og stamcelledonor. Jeg er så lettet over, at ingen i min lille familie endnu har haft brug for hverken det ene eller det andet. Men det er jo uafværgeligt nok den første tanke, der slår én (i hvert fald mig) efter “Hvor er det forfærdeligt for dem…”, når man hører, at en nabo er syg: “Det kan være hos os, lynet slår ned næste gang…”

Jeg bliver løbende kontaktet af forskellige medier, der gerne vil have mig ind i sofaen for at tale om det faktum, at jeg ikke viser mine børn på Instagram og bloggen. Komme med gode råd og årsager til, at vi har truffet det valg. Jeg takker altid nej, for jeg synes, det er så unødvendigt. Den beslutning var en personlig beslutning, jeg traf, fordi jeg synes, det var bedst for vores familie. Jeg har ingen anelse om, hvad der er bedst i andre familier, jeg synes ikke, vi alle sammen skal gøre det samme, og jeg har stor tillid til, at langt de fleste forældre kan tænke sig om, kender deres børn bedst og gør det, der er allerbedst for deres familier på det digitale plan.

Nu har en del medier så taget fat i mig igen i forbindelse med, at mine stories er gået små-viralt (havde jeg vidst det, havde jeg sgu nok lige redt håret). 😉 Og denne gang siger jeg ja til det HELE! Denne gang handler det nemlig overhovedet ikke om at opdrage andre – kun om at udbrede viden om noget, jeg ikke anede noget om før i onsdags! Nemlig, at man nu kan høste stamceller gennem blodet. Man skal ikke gennem knoglemarven eller rygraden – man skal ikke engang indlægges! Man skal bare være bloddonor, melde sig som stamcelledonor, og når man så en dag er et match, bliver man ringet op, får noget medicin, man skal spise i fem dage, så løber stamcellerne ud i blodet, man får en gratis cola, og så kan man i øvrigt tjekke Instagram med den ene hånd, mens de tapper blodet i den anden. Piece of cake!

Det var vi mange, der ikke vidste, og derfor dør børn (og voksne) på ventelisterne. Det er i bogstaveligste forstand spild af liv, og det er vi i gang med at ændre, og jeg har sjat-tudet siden i torsdags over, hvor fantastisk, det er! I går aftes bragte Berlingske en artikel, hvor de fortæller om det her fælles insta-projekt, og her til eftermiddag får jeg besøg af et kamerahold fra TV2, som også vil bringe en historie på TV om det. Det er fantastisk, for så kan “nyheden” nå endnu flere, og der kan komme endnu flere stamcelle- og bloddonorer i systemet!

Jeg er så stolt!
Og lige så snart, den følelse ramte mig første gang, fik jeg dårlig samvittighed, for det var jo ikke meningen. De skulderklap, jeg får i disse dage, føles både dejligt og lidt underligt.
For det her har vi gjort, venner! Freaking SAMMEN! Aldrig har der da været mere tale om en sag, hvor ét menneske over-hele-hovedet ikke kunne have gjort noget alene. Her er der brug for så mange arme som overhovedet muligt! <3

TAK FOR JER! (Virkelig!)

Til jer, der endnu ikke er tilmeldt bloddonor-registret, kan det gøres her, og man kan registrere sig som stamcelledonor her. Man får så en email, der bekræfter tilmeldingen. Hvis man ikke gør det (den glippede i mit tilfælde, eksempelvis), så kan man ringe ind til sin lokale blodbank (find nummeret på Google!) og blive registreret manuelt.
Vores fremtid er nu fuld af gratis sodavand og chokolade, guys! Og når man har doneret 10 gange, får man sgu også et sæt grydelapper, var der én, der fortalte dig på Instagram. 😉